Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odchylenie

Featured Replies

Napisano

Hej. Dzis umyłe sobie auto i tak stoje z przodu i patzre na lewe koło mianowicei wydaje mi sie że góra bardziej wchodzi do nadkola , a dołem odstaje .Prawe jest niby ok. Pozatym sciaga go n alewo troche . Cisnienie jest dobre .Kieedys wymieniałem łacznik stailizatora ale nieustawiłem zbierzności .Porady,,

--------------

Yellow Astra gr 94r 1.6 16V

158kkm HB

Napisano

> Hej. Dzis umyłe sobie auto i tak stoje z przodu i patzre na lewe koło

> mianowicei wydaje mi sie że góra bardziej wchodzi do nadkola , a

> dołem odstaje .Prawe jest niby ok. Pozatym sciaga go n alewo

> troche . Cisnienie jest dobre .Kieedys wymieniałem łacznik

> stailizatora ale nieustawiłem zbierzności .Porady,,

> --------------

> Yellow Astra gr 94r 1.6 16V

> 158kkm HB

Proponuje od razu do mechaniora który posiada przyżądy do pomiaru geometri kół. Zapewne zły jest kat pochylenia koła (moze swożnia zwrotnicy+ zbieżność) Po wymianach kluczowych elementów w układzie jezdnym nalęży dokonać pomiarów i wyregulować ponieważ niszczy sie koło , jazda jest niebezpieczna szczególnie na sliskim i przyczynia sie to do dalszego złego zużycia nastepnych cześci (łżyska,swożnie,końcówki drążka tuleje gumowe w wahaczach) Dobry zaklad ma laserowo komputerowy system od razu z normami do każdego modelu auta. Wiadomo to kosztuje pare złotych (sam pomiar ok60zł) --ale proponuje bo sam tego w domu nie zmieżysz a tam zmieżą ,powiedzą co jest (ewentualnie wymienią) i znowu wyregulują podczas odczytów [jeśli auto nie jest po poważnym wypadku] Weź pod uwage bezpieczeństwo jazdy - bo skoro zapytujesz to sam tego nie wyregulujesz linijką czy poziomicą. Tyle wiem bo robiłem to kiedyś na praktyce w szkole za pomocą specjalnych przyżądów optycznych. Teraz używa sie kompa i czujników laserowych. Polecam stacje diagnostyczne kontroli pojazdów -powinni mieć tez takie rzeczy. Może najpierw do mechanika moze dojdzie co jest - potem do regulacji na stacje.

Takie są moje sugestie w tej sprawie. powodzenia

Napisano

> Hej. Dzis umyłe sobie auto i tak stoje z przodu i patzre na lewe koło

> mianowicei wydaje mi sie że góra bardziej wchodzi do nadkola , a

> dołem odstaje .Prawe jest niby ok. Pozatym sciaga go n alewo

> troche . Cisnienie jest dobre .Kieedys wymieniałem łacznik

> stailizatora ale nieustawiłem zbierzności .Porady,,

> --------------

> Yellow Astra gr 94r 1.6 16V

> 158kkm HB

Witam.W koncu jakis Poznaniak!Radze jechac odrazu na ustawienie zbieznosci.A jak jedziesz prosto to kierownice masz idealnie prosto,czy przekrzywioną w któras strone?

Napisano
  • Autor

> Witam.W koncu jakis Poznaniak!Radze jechac odrazu na ustawienie

> zbieznosci.A jak jedziesz prosto to kierownice masz idealnie

> prosto,czy przekrzywioną w któras strone?

tak mam przekrzywiona lekko ,ale teraz niepamietam w która chyba w lewo hmm.gif

-------------

Yelow Astra gr .94r 1.6 16V

158kkm HB

Napisano

> hej to akurat nic nie znaczy mamy w firmie 3 nowe autka 2 roznych marek i kazdy ma lekko przsunieta kierownice w lewo od srodka

spotkalem sie z roznymi opiniami natemat ustawiani zbierznosci po wymianach w zawieszeniu najwiecej sprzecznych jest po tulejach wahaczy jedni tak inni nie

ale fakt ze na kazdym przegladzie co 30 tys w oplu sprawdzali mi zbieznosc kosztowalo to cholerne pieniadze 2 x wiecej niz w innych stacja ch diagnostycznych ale nie bylo problemow z oponami sciaganiem i wchodzeniem w zakrety autem

Napisano

no widzisz!ja tez mialem,a po ustawieniu mam prosciutko.a jak auto sie prowadzi!niestety kosztowalo mnie to 60pln frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.