Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samozapłon

Featured Replies

Napisano

Witam! Od pewenego czasu po wyłączeniu silnika(rozgrzanego) zauważyłem że pare razy pootrafi jeszcze przekręcić. Zdarza sie to od czasu do czasu. Co moze byc przyczyną tego samozapłonu? Ja upatruje w zapłonie, ale czy może sie sam przestawić I co z tym zrobić? Pozdrawiam!

Napisano

> Masz instalke kpg ??? W jakim stanie sa swiece i jakie masz ???

Dokładnie, jeśli masz LPG sprawdz w jakim stanie masz świece i kable. U mnie po założeniu gazu było tosamo, po wymianie świec na świece do gazu ( za niewielką cenę 45zł ) jest wszystko ok.

Autko dostaje samozapłonu - silnik łapie lewych obrotów, potym ciężko było go zapalić nawet na Benzolu- przynajminiej u mnie smile.gif

Napisano
  • Autor

Tak, mam LPG, świece mam nowe NGK , trójelektrodowe, 18 zł sztuka.ale mogą mieć za dużą przerwę.Kiedys mechanik mówil mi, że jak jest LPG, to najlepiej przerwe ustawic na 0.6mm.Faktycznie na poprzednich świecach jak zmniejszyłem do 0.7, to przestał wydech prykać przy schodzeniu z obrotów, jak przygazowywałem na luzie.

ten sam zabieg pomógl mi w uniaku. A na nowych swiecach od początku przy schodzeniu kicha. Fakt, że wydech jest tez do naprawy, ale myslę,ze to kwestia tego.Natomiast czy świece miałem takie, czy inne, to z samozapłonem nie miałem jeszcze problemów.Tzn w Uniaku jak mi źle zapłon ustawili(kąt wyprzedzenia), to własnie bylo tak samo jak teraz w astrze, tyle,że byl mulowaty. Pozdro!

Napisano

> Dokładnie, jeśli masz LPG sprawdz w jakim stanie masz świece i

> kable. U mnie po założeniu gazu było tosamo, po wymianie świec

> na świece do gazu ( za niewielką cenę 45zł ) jest wszystko ok.

> Autko dostaje samozapłonu - silnik łapie lewych obrotów, potym ciężko

> było go zapalić nawet na Benzolu- przynajminiej u mnie

A jakie kolega zapodal swieczki ?? bo u mnie na swieczkach GM wystepuje samozaplon , przez 3 tygodnie po wymianie z Eyuem na Gm nie bylo samozaplonow a teraz sa bardzo czesto . angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.