Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo 1.9 JTD - Spadek mocy powyżej 3 tys. obr.

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich bardzo serdecznie !!!

Jestem posiadaczem Stilo (1.9 JTD 3d) od 2 tyg. więc proszę o wyrozumiałość, bo znawcą jeszcze nie jestem ...

Problem: Powyżej 3 tys obrotów na 5 biegu - wyświetla mi się komunikat "Enigine Fault", zapala się kontrolka silnika i samochodzik zwalnia (obroty spadają do około 2tys) ... jakby tego było mało to podczas uruchamiania pojawia się komunikat następującej treści - "Lose Connection"

Badanie: zaniepokojony udałem się do ASO (ok tydz temu) i opowiedziałem co się dzieje - oczywiście wzbudziło to w nich śmiech (w sumie nie wiem co on oznaczał), ale wzięli samochód na Examiner i wyszły następujące błędy:

-Ciśnienie doładowania

-Klucz elektroniczny

-Sygnał hamulca

-Czujnik ciśnienia Freon

Po czym wykasowali błędy i kazali jechać ...

Dziś udałem się ponownie na Examiner (poprawka) - błędy:

-Czujnik poziomu paliwa lub zwarcie na akumulatorze

Oczywicie panowie z ASO nie powiedzieli mi co jest uszkodzone i ile może kosztować naprawa - stwierdzili że potrzebują samochód na cały dzień żeby znaleźć usterkę ...

Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być bądź jaki jeszcze test powinienem przeprowadzić żeby określić jednoznacznie przyczynę (Engine Fault) ... Nie wiem czy słusznie ale obawiam się że to turbina ...

Dzięki za wszelkie sugestie i Pozdrawiam

Paweł

Napisano

witamy

well... troche opisowe te twoje komunikaty ale prawdopodobnie moze chodzic o uszkodzony czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym, obejrzal bym dokladnie rowniez podlaczenie masy oraz wiazki w okolicach lewego blotnika (pod katem przetarcia), obejrzal bym klemy czy nie zasniedziale. Jak to wszystko nic nie da odlacz przeplywomierz i zobacz czy dasz rade jechac powyzej tych 3000 obr/min... jak dasz to bedzie on smile.gif trzymamy kciuki i melduj jak poszlo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.