Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie domyka sie klapka wlewu paliwa A II

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Przy otwieraniu drzwi z pilota klapka wlewu paliwa potrafi lekko odskoczyc i pozniej przy zamykaniu "ucho" od centralnego jej nie lapie. Nie wiem jak sie do tego zabrac. Najprosciej by bylo cos dogiac, ale co ?? Nie widze zadnej sprezyny lub czegos podobnego.

Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

Napisano

Troszeczkę dziwnie to opisałeś, po otwarciu drzwi z pilota klapka nie powinna się uchylić (bo niby dlaczego) tylko zamek powinien odryglować klapkę wlewu paliwa. Po zamknięciu zamek rygluje klapke żeby jej nikt nie mógł otworzyć. Może odkręcił ci się zamek albo coś z klapką bo ona samoistnie nie powinna się uchylać po otwarcui drzwi yikes.gif

Napisano
  • Autor

A jednak czasem odskakuje. Mam wrazenie, ze ma ona "za duza swobode" ale nie ma mozliwosci regulacji.

> Troszeczkę dziwnie to opisałeś, po otwarciu drzwi z pilota klapka nie

> powinna się uchylić (bo niby dlaczego) tylko zamek powinien

> odryglować klapkę wlewu paliwa. Po zamknięciu zamek rygluje

> klapke żeby jej nikt nie mógł otworzyć. Może odkręcił ci się

> zamek albo coś z klapką bo ona samoistnie nie powinna się

> uchylać po otwarcui drzwi

Napisano

moja propozycja ....

otwierasz klapkę, po lewej stronie jest czarny element z którego wychodzi bolec .... odkręć / zluzuj dwa wkręty i spróbuj lekko przesunąć (ten czarny element).... może coś pomoże ...

Napisano

Pewnie masz pęknięty zaczep albo jest on bardzo luźny. Po otwarciu klapki wewnątrz masz otwór gdzie wysuwa się bolec od centralnego zamykania. Wokół niego powinien być plastikowy zaczep w który wsuwa się bolec zamontowany na klapce. Tak jak napisałem albo masz pękniętą część tego zaczepu albo dognij go bo jest za luźny.

Napisano

> Pewnie masz pęknięty zaczep albo jest on bardzo luźny. Po otwarciu

> klapki wewnątrz masz otwór gdzie wysuwa się bolec od centralnego

> zamykania. Wokół niego powinien być plastikowy zaczep w który

> wsuwa się bolec zamontowany na klapce. Tak jak napisałem albo

> masz pękniętą część tego zaczepu albo dognij go bo jest za

> luźny.

Witam

Strasznie zagmatwana ta wypowiedz ale po czesci prawdziwa.

Na pewno nie mozesz regulowac klapki przez naginanie itp akcje bo ja Polamiesz!!!, cala klapka jest plastikowa i jako taka nie ma regulacji.

Proponuje

- poruszaj otwarta klapka delikatnie gora dol i obserwuj plastik przy wkretach - szczegolnie przy gornym - moze sie wkret obluzowal i klapka jest luzna, wtedy podniesc klapke delikatnie do gory i trzymajac w tej pozycji dokrec wkret torx 25 delikatnie do oporu aby nie przekrecic bo wkret wchodzi bezposrednio w blache

Ewentualnie :

- poluzuj dwa wkretu trzymajace klapke torx 25 nastepnie przytrzymaj delikatnie klapke uniesiona do gory i dokrec gorna srubke - ostroznie aby nie przekrecic gdyz wkret wchodzi bezposrednio w blache - do delikatnego oporu nastepnie dokrec dolny wkret tez delikatnie.

Powinno pomoc.

Zamek centralny nie ma regulacji i nie warto go ruszac ale tak jak kolega pisze sprawdz wzrokowo czy nie masz polamanej prowadnicy ktora ustala rygiel klapki wzgledem bolca z centralnego.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.