Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak sprawdzić poziom płynu chłodniczego

Featured Replies

Napisano

Pytanie w stylu totalny nowicjusz -ale naprawdę zgłupiałem i nie wiem co brać pod uwagę. Zbiornik wyrównawczy w mojej Sienie ( chyba w każdej też ) ma dwie komory dużą i malutką z której na górze odchodzi wąż. Podziałka min/max jest właśnie na tej malutkiej. Patrząc na nią poziom płynu w dużej komorze jest tuż nad min a w tej małej nad max (sporo wyżej niż w tej dużej - heh a to przecież naczynia połączone - no chyba ze nie). Nie wiem którą brać pod uwagę - i nie wiem czy mam prawie za mało płynu czy za dużo. Przepraszam za lamerskie pytanie ale w poprzednich autach miałem kuliste zbiorniki wyrównawcze na dodatek jedno-komorowe.

juz nie istotne na wyłączonym silniku wytworzyłe się podciśnienie i płyn w małej komorze był trzymany na wyższym poziomie niz w głównej. Po zapaleniu silnika wróciło do normy

Napisano

bo ten zbiornik jest taki pokręcony zakrecony.gif i ilośc komor oraz ich połączenie czasami wprowadza w błąd. najgorzej jest to wyczyścić jak zasyfi się olejem po uszczelce sciana.gif nie pozostaje nic innego jak władować piach i udawać robienie drinków pub2.gif

Napisano

> odchodzi wąż. Podziałka min/max jest właśnie na tej malutkiej.

..to trche dziwne bo ja mam podzialke na tej czesci wiekszej. Jak stoje przodem do auta to u mnie wieksza czesc i podzialka jest po prawej stronie a ta mniejsza z wezem na lewej.. no chyba ze byly jakies zmiany. Na zimnym silniku poziom mam na min a jak sie rozgrzeje wzrasta gdzies ponad polowe miedzy min i max. Zauwazylem ze po odpaleniu zimnego auta plyn w malej komorze troszke jakby bulgoce co uspokaja sie w trakcie rozgrzewania. Poziom w obu komorach na zimnym silniku jest zblizony a na cieplym to kiedys mialem do samej gory zbiorniczka ale jak sie odpowietrzyl bo bylo to po tym jak wyczyscilem zapchany krociec do ktorego podlaczony jest wezyk to poziom wzrasta nieco ponad min.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.