Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapytanie o stukanie!

Featured Replies

Napisano

Witam! Od kad mam Astre - to jak wpadałem w dziure - słyszałem stuki. Mechanik wymieniał kolejno: końcówki, stabilizatory - nic Później tuleje wachacza- duża poprawa -a le jeszcze troszke slychac. A dzis wymieniono amorki - ale jest stuk jak wpadne w duzą dziure - jakby odbicie sprężyny. Czy to normalne w Astrach - czy dalej walczyć? Teraz to już ze sprężynami chyba

Napisano

Zakładając, że mechanik wymienił też łożyska oporowe amortyzatorów i obejrzał poduszki ich górnego mocowania, to faktycznie już tylko sprężyny lub punkty mocowania drążka stabilizatora ( przeguby łącznika i "ucha" silentblocków ).Pozdr

Napisano

to faktycznie już tylko

> sprężyny

Ale to musiał przecież oblukać w czasie wymiany wkładów amortyzatorów!

Napisano
  • Autor

Tak lukał- sprężyny są całe, ale może straciły swoje właściwosci. Asterka stoi normalnie ani za wysoko ani za nisko! Łożyska niby też ok Ten odgłos jest wyraznie - takiej odbitej sprezyny Poduszki tez sa OK

Napisano

Ten odgłos jest wyraznie - takiej odbitej sprezyny

Też tak mam ale tylko na postoju, jak bujam autem i trzymam trzon amortyzatora od góry, to czuję i słyszę to odbijanie amorka. Tym się nie martwię, tym bardziej, ze prawdopodobnie masz to samo po wymianie amorków. Natomiast łożysko oporowe daje stuk typowo "luzowy" przy skręconych kołach i przejeżdzaniu prze tzw. "krótkie" nierówności.

Napisano
  • Autor

To jest tylko jak wpadne jednym kołem w większą dziure Przy wybrzuszeniach drogi nie ma problemu i przy duzej dziurze obejmujacej dwa kola Ale jak wpadne jednym kołem- niezaleznie od strony- to jest dzwiek na danej stronie I nie wiem czy to juz normalne czy dalej cos z tym robic - lubie jak autko chodzi dobrze

Napisano
  • Autor

Chodzi mi tylko o to czy to normalne w Astrach - czy mam szukać dalej!

Napisano
  • Autor

No i sprawa sie wyjasnila - narazie! Poprostu zawieszenie wadzilo o przewód hamulcowy! Gonić mechaników amatorów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.