Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reno 19dti pomoc

Featured Replies

Napisano

mam problem bo moje reno19 dti z 2000r przebieg 168 tys kopci i to przy cieplym jak i zimnym silniku oraz nie wkreca sie po wyzej 5 tys obrotow nawet 4/5 tys jest ciezko osiagnac w serwisie stwierdzono ze jest turbina do wymiany natomiast w idnym ze przeplywomierz czy cos takiego bo niepamietam do konca jak to sie nazywa wymienic te czesci obie to troche duzy wydatek moze tkos pomoze

Napisano

o ile pamiętam nazywa się to zawór ERG czy jakoś tam niema mocy kopci jak cholera i uwaga zatyka katalizator i noże załatwić turbinę wymiana ok 800 zł na nowy ale nie jestem pewien.

Napisano

Nie wymagaj rzeczy nie mozliwych od silnika diesla, moj jest sprawny i i tez 4,5 tys obrotów to dla niego max, ale trop z zaworem egr moze byc dobry, najlepiej w ogole go zaslepic- znaczy zablokować dopływ spalin z kanału wydechowego - u siebie nie sprawdzałem ale we wszystkich tdi to działa. A turbine najlepiej sprawdzić przez sprawdzenie ilości oleju w intercolerze.

Napisano
  • Autor

gdzie szukac tej miarki w intercolerze czy jakiejs podzialki a on zaczyna bardzo kopcic az mnie jest wstyd jezdzic jak taki dymek jest zamna a takie ladne auto mam

ten zaworek mozna zaslepic na stale i nic sie nie stanie a komp nic nie bedzie szwankowal po tym i jeszcze gdzie szukac tego

Napisano

> gdzie szukac tej miarki w intercolerze czy jakiejs podzialki

Żadnej miarki tam nie znajdziesz smile.gif olej w ic to efekt niepożądany świadczy ze turbina przepuszcza olej do układu dolotowego, nie powinno go tam być więcej jak pół szklanki powiedzmy (wymontujesz ic - top taka mała chłodniaca przed lewym przednim kołem - sprawdzisz ile oliwy wylejesz). Zawór egr

> zaczyna bardzo kopcic az mnie jest wstyd jezdzic jak taki dymek

> jest zamna a takie ladne auto mam

Jezeli az tak mocno kopci na czarno to może też oznaczać ze masz nieszczelność w dolocie spawdz połączenia tych rur miedzy turbiną ic a kolektorem dolotowym.

> ten zaworek mozna zaslepic na stale i nic sie nie stanie a komp nic

> nie bedzie szwankowal po tym i jeszcze gdzie szukac tego

EGR to taki grzybek z prawej strony silnika blisko grodzi, trzeba go wykręcić tam gdzie wchodzi do kanału dodlotowego i dociąć taką podkładke najlepiej metalową, założyć i połączenie będzie na stałe zamknięte cool.gif

Napisano
  • Autor

> naprawilem usterke byl zatkany tlumnik przez to ze moja zonka jezdzi bardzo malo a wszyscy w punktach reno chcieli mi wymienic ten zaworek erg albo turbine a jeszcze idni koncowki a tu za 20 zeta usterka usunieta i ani jednego dymku nawet na wysokich obrotach i przy bardzo duzej pretkosci tez cisza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.