Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.2 DTI opinie

Featured Replies

Napisano

witam. orientuje sie ktos jak sprawuje sie ten slinik, co najczesciej siada. dzieki

Napisano

2,2DTI to rozwiniecie 2,0DTI.

Ja mam 2,2DTI, na poczatku jak kupilem to mialem awarie zwiazana z recyrkulacja spalin, narazie dalej spokoj.

silnik:

dobrze dobrana moc do masy smile.gif (ale juz mnie sie chce cos mocniejszego)

pewnie spalanie:

miasto 7,6L

srednie spalania pol trasa pol miasto 6,1L

jak cos szczegolnie Cie interesuje to sprecyzuj pytanie.

> witam. orientuje sie ktos jak sprawuje sie ten slinik, co najczesciej

> siada. dzieki

Napisano
  • Autor

planuje zakupic vectre z tym silnikiem i tak szukam oa jak sie pompy wtryskowe zachowuja

Napisano

ja miałem Viki z tym silnikiem. Niestety poszła pod młotek i miała walniętą przepływkę ale Ci powiem, że nawet z tą walniętą przepływką poszła 180km/h więc jak by było wszystko ok to 200km/h bym zapiął. Spalanie w trasie około 6;/100km w mieście spokojnie brała mi 9l/100km ale robiłem najczęściej krótkie odcinki i autko nie zdążyłem się nagrzac. Powiem Ci, że silniczek jest dynamiczny ale nie tak oszczędny jak TDI. Jechałem z kolegą Viki 2.2DTi ze sprawnym silnikiem i passat 130KM miał z nami ciężkoą batalię i w końcu sobie odpuścił ;-) w przedziale prędkości 130km/h-160km/h Vectra idzie lepiej w niższych prędkościach idą prawie równo z przewagą dla Passata. Podbałm mi się wtym silniku rozrząd. Jest tam łańcuszek puszczony wewnątrz silnika co powoduje, ze olej dodatkowo go konserwuje więc raczej nie grozi ci zerwanie do 200.000 km. Ogólnie mimo iż Viki rozbiłem sprzedawałem ją z Ciężkim sercem. Była naprawdę super wyposażona:

-Webasto

-Nawigacja

-Tempomat

-pełna elektryka

-Tempomat itd.

Polecam Ci ten silnik ale musi w nim wszystko gra, a wtedy zapewni Ci dużo frajdy z jazdy. Jest troszkę głośny ale do zniesienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.