Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa 1.3 pomocy... ręce opadają...

Featured Replies

Napisano

Witam. Pisałem o tym aucie juz kilka razy, do tej pory odnośnie spalania które jest troszkę za duże, ale już olałem tą sprawę, bo pojawiły się kolejne problemy.

Auto kupiłem około 2 miesiące temu w komisie "Modlińska 271" w Warszawie jednak na fakturze mam "Auto Lider" z Kobyłki, komisu od którego kupiłem auto nie ma nigdzie wpisanego, czy to jest legalne ??

Pytam się bo mam coraz więcej problemów z autem:

Dziś byłem na zmianie opon, okazało się że lewe koło ma luz chyba na drążku kierowniczym, ale nie na gumie łączącej drążek z osią tylko jakby tam w środku, w osłonie gumowej do której wchodzi drążek.

Druga sprawa:

prawa tylna opona jest znacznie bardziej wytarta niż pozostałe i jest wytarta krzywo, dlaczego ?? co z tylną osią może być nie tak ?? oby nie byłą krzywa ...Muszę sie szybko dowiedzieć zanim ta usterka zniszczy mi nowe zimówki.

Trzecia sprawa:

zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka oleju, sprawdziłem stan-było do połowy miarki, dolałem prawie na max i kontrolka zgasła - to było 3 tygodnie temu, dziś znów zapaliła się pomarańczowa kontrolka oleju a stan oleju jest blisko max, o co tu w mordę chodzi ??

Czwarta sprawa:

na zakrętach w lewo czuć że prawe przednie koło o coś obciera, opona obciera o osłonę amortyzatora, troszkę poniżej sprężyny, mechanik powiedział ze to nie możliwe bo żadnego luzu nie ma a odstęp opony od elementów zawieszenia jest duży ( około4-5 cm) i to nie możliwe żeby obcierało. Chciałem sie przekonać jak to jest i to miejsce o które opona obciera pomalowałem czerwoną farbą, po tygodniu farba była wytarta- wiec jednak obciera !!

Ludzie pomóżcie, chcę jeździć tym autem ale wychodzi coraz więcej usterek. Auto ma na liczniku 18 tys. i jest z 2004 roku, nic nie powinno się psuć a tu tyle problemów-pewnie większość wynika z tego że handlarze naprawiali to auto i zamiast zrobić to dobrze to odwalili lipę obniżając koszty... jutro dzwonie do obu komisów, przypuszczam że mnie całkowicie oleją ...ale zobaczymy, chyba napiszę ładne maile do kilku gazet...

Napisano

Obawiam sie ze teraz to mozesz napisac nawet do prezydenta i tak to nic nie da. Auto sie oglada zanim sie wylozy kesz na stol i podpisze umowe. Teraz nikt z Toba nie bedzie chcial gadac bo powiedza ze auto bylo ok, a co sie z nim dzialo od czasu zakupu to oni tego nie wiedza. Zacznij od wymiany elementow zawieszenia ktore maja luzy, potem geometria w dobrym zakladzie. W sprawie kontrolki oleju trzeba sprawdzic czy kabel idacy do czujnika nigdzie nie zwiera do masy (daje to efekt zapalenia kontrolki), podmienic na inny czujnik. Jesli wszystko bedzie ok to pomiar cisnienia oleju trzeba wykonac bo moze pompa juz nie wyrabia albo smok przytkany jest i nie zasysa dobrze oleju.

Napisano
  • Autor

Tak wiem że niewiele mogę zrobić ale przynajmniej postaram się na nich odegrać tak jak mogę zlosnik.gif chociażby po to zeby poprawić sobie humor albo żeby ktoś to przeczytał i zastanowił sie jeszcze raz zanim kupi auto u nich.

Napisano

Proponuje jak wyżej kolega. Zrób geometrię kół albo najlepiej geometrie podwozia bo coś mi sie zdaje że auto jest powypadkowe-naprawiane/kombinowane. Geometria podwozia powinana dać jasny obraz czy auto było walone i jak mocno. Zrobiłbym tak ze wzgledu na swoje i innych bezpieczenstwo. Kontrolka oleju to też moze być efekt nie solidnej naprawy bo raczej tak młody rocznik nie powinien mieć problemów z olejem.

Tak mi się zdaje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.