Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 307

Featured Replies

Napisano

Witam.Mój szwagier chce kupić trzysta siódemke 2,0 HDI rocznik '01-'02.Na co szczególnie zwrócić przy kupnie tego auta.Za wszystkie dobre rady z góry dziękuję.

Napisano

W marcu 2005 napisałem:

Witam, również Świątecznie.

22 tysięcy kilometrów pug 307, 1,6 2002.

Wymieniłem:

chłodnicę (ciekła - kupiłem poza ASO - Valeo 50% ceny ASO), tarcze hamulcowe (bicie- kupiłem poza ASO - ATE), wymieniłem oprogramowanie silnika (to już w ASO), założyłem podkładki pod sprężyny w przednim zawieszeniu (celem usunięcia dziwnych odgłosów), wymieniłem przełącznik kierunkowskazów. Cieknie mi olej z okolicy czujnika ciśnienia oleju. Większość usterek to choroby wieku dziecięcego i poprzedni właściciel powinien był je już usunąć, no chyba, że stracił cierpliwość i sprzedaje samochód. To o wadach, faktycznie za dużo jak na nowy samochód.

Zalety - fajnie się jeździ, tzn. samochodów dobrze się trzyma drogi, silnik jest w miarę dynamiczny, klimatronic działa bez zarzutu. Spalanie oscyluje pomiędzy 8,6 a 9 litrów na 100 km.

Przed kupnem –

1. przejechać się po nierównościach – wyjdą wady zawieszenia, najlepiej przejechać się po „śpiącym policjancie”,

2. zahamować i sprawdzić czy kierownica nie drży zbyt mocno – bicie tarcz hamulcowych,

3. obejrzeć chłodnicę i silnik w poszukiwaniu wycieków,

4. sprawdzić kierunkowskaz, czy nie odbija, wypada itp. Jeżeli chodzi za ciężko to właściciel mógł wymienić jedną sprężynkę, a nie cały przełącznik.

W związku z kiepską opinią o samochodzie zbijać cenę

W HDI padały turbiny, droga jest zabawa z płynem zmniejszającym toksyczność spalin, dodatkowo padały koła dwumasowe.

Teraz 307 ma 34 tys km. Tarcze BREMBO i klocki Ferrodo i w końcu jest OK.

Napisano

> Witam.Mój szwagier chce kupić trzysta siódemke 2,0 HDI rocznik

> '01-'02.Na co szczególnie zwrócić przy kupnie tego auta.Za

> wszystkie dobre rady z góry dziękuję.

przebieg 95kkm ,teraz wymieniam półoś prawą bo puściła manszeta na przegubie i wyciekł smar i ma bicia, oryginał 1500 pln ,używka 250 pln , pozatym cieknie chłodnica ,odbijają kierunki ,zacina sie stacyjka ,ale ogólnie jest nieźle .jeżdże nim pół roku i jestem zadowolony, ceny oryginalnych czesci to kosmos [ ale to chyba we wszystkich markach] ,auto jest już 5 lat na rynku i sporo jest używanych części

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.