Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alternator... numery lozysk...??

Featured Replies

Napisano

no wlasnie... zaczal mi rzezic altek nie wiem dokladnie co to za model...ale to ten co nie peka ?? wiec pewnie bedziecie wiedziec biglaugh.gif i potrzebuje numerow lozysk... ktore w nim siedza... niewiem.gif silnik 1,6 16v zeby.GIF 99 rok

Napisano

łożysko duże: NGK 6303DGB (koszt ok. 16 PLN)

łożysko małe: KOYO 6003RDD-U (koszt ok. 13 PLN)

czy to na pewno łożyska - moze obudowa pękła , proponuję położyć się pod autkp i zobaczyć czy jest o.k.

Sama robota alternatora nie jest zbyt przyjemna właśnie wczoraj zje...... swój chcąc go zrobić - a robiłem to nie pierwszy raz.

Napisano
  • Autor

heh no wlasnie ponoc ten altek ktorego mam nie peka w nim obudowa yay.gif a co do roboty altka.... heh juz chyba z 10 ciu zrobilem... i to nie tylko wymiana lozysk wiec jestem dobrej mysli zlosnik.gif thx za numerki...pozdr 20.GIF

Napisano

Jak rozpoławiasz altka , a potem jak ściągasz łożyska z wirnika ?

Chodzi mi o "technikę" bo co do reszty to chyba kumam , ja zniszczyłem ośkę wirnika przez głupotę.

Dzięki za podpowiedzi.

Napisano
  • Autor

> Jak rozpoławiasz altka , a potem jak ściągasz łożyska z wirnika ?

> Chodzi mi o "technikę" bo co do reszty to chyba kumam , ja

> zniszczyłem ośkę wirnika przez głupotę.

> Dzięki za podpowiedzi.

robilem glownie altki od cc/sc... rozkecic srubki... odkrecic wirnik... tu sie pneumat przydaje bo casem mozna wirnik pogiac normalnym kluczem... zbijam delikatnie mloteczkiem tylna obudowe... pozniej wybijam os wirnika z przedniej obudowy... wkladam w ten otwor klucz ampulowy uciety tak ze mozna w niego mlotkiem walic...albo punktak do srodka...albo przez drewienko...ale cienko idzie... smile.gif jak bedziesz bil bezposrednio w oske to zjeb...psujesz gwint sciana.gif potem tylne lozysko sciagaczem do lozysk...(najprostszy taki z dwoma tymi zabkami na spokojnie wystaczy...) a lozysko przednie zostaje w gornej obudowie wiec jakas dostosowana tulejka wybijasz... potem tylko przy nabijaniu trzpienia na to lozysko w obudowie trzeba byc delikatnym i podlozyc rowniez jakas tulejke... moze byc tez na imadle...bo lubi ta obudowa rowniez peknac przy mocnym nabijaniu...i to chyba wszystko... 270635636-JUMP2.gif troche dlugie wyszlo... zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.