Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wymienić linkę sprzęgła w C16NZ

Featured Replies

Napisano

MA koś może jakiś manual??

Stara jest już troszkę zjechana i chciałem zakupić nową...

A idzie zima i nie chciałbym aby stara strzeliła gdzies pośrrodku zasp.... smile.gif

Czy coś takiego łatwo się wymienia czy może oddać auto do warsztatu??

Napisano

Łatwo.

Ktoś podtrzymuje pedał (ja włożyłem pod niego bańkę 5l z płynem do spryskiwaczy) żeby poluzować linkę. Potem poluzowujesz nakrętkę, która trzyma linkę w dźwigni na skrzyni biegów i wyjmujesz z uchwytów.

W kabinie trzebna zanurkować pod kierownicę. Na pedale sprzęgła jest sprężyna, która ma za zadanie odbijać pedał. Jeden koniec tej sprężyny jest zagięty w takie coś podobne do litery U i to uszko jest wetknięte w otwór na końcu pedału, w którym również siedzi grzybek (końcówka) linki. Pełni to dwojakie zadanie bo z jednej strony utrzymuje sprężynę we właściwej pozycji a z drugiej trzyma ten grzybek, żeby nie wypadł z otowru. Jak wypchniesz uszko z otworu to można wyjąć końcówkę linki (przy okazji oczywiście spężyna się zluzuje).

Potem wyciągasz linkę od strony komory silnika i w odwrotnej kolejności montujesz nową. Od siebie dodam, że u mnie na nowej ze sklepu nie było gumowej uszczelki przejścia z komory silnika do kabiny i po prostu zdjąłem ją ze starej linki.

Cała operacja zajęła mi za pierwszym razem prawie godzinę (bo nie wiedziałem jak odczepić linkę od pedału - dopiero potem odkryłem, że trzeba wypchnąć to uszko od sprężyny). Okazało się wtedy że w sklepi dali mi linkę zakończoną innym uchwytem więc poszedłem ją wymienić i za drugim razem cała operacja zajęła mi 10 minut. Pamiętaj o regulacji długości czynnej po wymianie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.