Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z padaką coraz gorzej

Featured Replies

Napisano

Ostatnio pisałem o problemach nierownej pracy (jakby na 3 cylindry). Dzis rano wsiadam, chce podjechac posprawdzac cekwe, ew swiece do wymiany (kable WN raczej ok) i nie kreci.

Przy probie zakrecenia stukniecie i nic. Nawet nie probuje. Akku ok, bo drugi podlaczalem, poza tym centralny szaleje jak akku siada.

Zapewne cos z rozrusznikiem, ale zeby az tak? Nawet ciupke nie zakreci?

Z gory dzieki za ew wskazowki. Jestem uziemiony troszke, nawet to mechaniora ciezko podjechac smile.gif

Napisano

szczotki, bendix to z reguły siada w rozruszniku, popróbuj nim kilka razy pokręcić może zaskoczy, a jak nie to z młota go w momencie jak przekręcisz kluczyk smile.gif tak robiłem kiedyś w maluchu tuk.gif

Napisano

Pod autko - śrubokręt w rękę (tylko gruby) i zewrzeć na ostro widoczne grube śruby, powinien odpalić pod warunkiem że nie jest uszkodzone uzwojenie rozrusznika. 30.GIF

Napisano
  • Autor

Wzialbym go na pych i podjechal do mechaniora, tylko boje sie, ze moze byc cos innego, blokujacego rozrusznik (np. zatarta rolka napinajaca rozrzad) i zrobei nie male szkody, wiec na razie czekam na opinie z forum smile.gif

Napisano

Weź paru kolesi postaraj się przepchnąć na 3-4 biegu chociaż z 5 metrów i sprawdź czy wogóle kręci silnik.

Po przeczytaniu twojego wcześniejszego postu dochodzę do wniosku , że zatarłeś silnik.

Nie słyszałem o możliwości zatarcia rolki prowadzącej (napinającej). Doprowadzenie do takiego stanu rolki pewnie skończyłoby się kompletnym rozwaleniem rolki , a co stałoby się później to nie muszę już dalej pisać.

A tak przy okazji to gratuluję sposobu na oszczędną wymianę rozrządu - bez rolki. Teraz może kosztować cię to dużo drożej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.