Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanko o plastki w misiu :)

Featured Replies

Napisano

witam

mam takie pytanko

czy ktos z was wyjmowal juz taki niewielki plastik , w ktory sa mocowania tylnej pólki ,

ja chcialem go wyjac , poniewaz mam zamiar umiescic w nim lampke do oswietlenia bagaznika - ale nie jest to takie proste , jak mi sie na poczatku wydawalo

wiec po kolei

odsunalem tapicerke , odkrecilem 2 nieduze czarne wkrety , wyjąlem szara zaslepke i odkreciem znajdujacy sie pod ta zaslepka taki ok 5 cm czarny wkret

i juz myslalem ze ten plasticzek wyjme

ale nietety dalej trzyma ..................... smile.gif

nie chcąc spowodowac katastrofy na tym poprzestalem ( tak jak na wyjeciu klosza tylnej bocznej lampy )

wiec jezeli ktos wyjmoal ten plastik to prosze o pomoc ( dokladnie chodzi mi o ten plastik w ktorym jest miejsce na lampke oswietlenia bagaznika )

tak na sam koniec dodam ze chyba niepotrzebnie kupilem krancowke bo plasticzek w ktorym mozna by ja umiescic jest na wysokosci szyby , niestety frown.gif

pozdrawiam

Napisano

Po odkreceniu widocznych srub, zdjeciu uszczelki tylnej klapy i tylnych drzwi na wysokosci plastiku musisz docisnac caly plastik i probowac przesunac ku gorze, gdyz trzymaja go trzy albo dwa uchwyty plastikowe na ktore nasuwa sie ow plastik. Montaz jest dziecinnie prosty bo uchwyty wklada sie do koncowek zamontowanych w karoserii i zaskakuja na zapadke.

Ja rowniez nie wiedzialem jak to zdjac, a zdejmowalem bo irytowal mnie dzwiek wydawany przez ten plastik bo mial luz wlasnie na tym uchwycie. Ja poprostu szarpnalem calosc gwaltownie i poszlo, pokonalem opor zapadek i na szczescie nic nie urwalem ale naderwalem mocowanie w plastiku. Po przyklejeniu super glue jest jak nowe, dalem gumowa podkladke i dzwiek podczas jazdy zniknal.

Te cholerne uchwyty to oszczednosci producenta bo srubka jest drozsza niz kawalek kolka plastikowego a montaz zabiera mniej czasu w fabryce. Projektant przewidzial, ze nie bedzie potrzeby demontazu tego elementu, bo podczas demontazu mozna latwo zniszczyc zaczepy i ow plastik, nawet bedac ostroznym.

Powodzenia.

Nie widze potrzeby demontazu tylko dlatego, aby zamontowac lampke, kabel jest pod tapicerka po jej odchyleniu.

Napisano
  • Autor

więc tak jak myślałem , lepiej plastika nie ruszać frown.gif

Napisano
  • Autor

a miał ktoś z was taki dziwny dzwiek z tyłu auta ?

ja długo tego uciazliwego stukania nie umialem zlokalizowac

ale niedawno stwierdzilem ze stuka srodkowy pas zamontowany w podsufitce auta ( a dokładniej ten zwijacz czy rolka )

i takie to uroki plastików w misiu

Napisano

Pas srodkowy w podsufitce ma swoje miejsce i wklada sie zaczep i jest cisza. He, he tez to mialem i nie wiedzialem co to. No jeszcze zamek w tylnej klapie ale po oklejeniu bolca jest ok. 893goodvibes.gif

Napisano

> Pas srodkowy w podsufitce ma swoje miejsce i wklada sie zaczep i jest

> cisza. He, he tez to mialem i nie wiedzialem co to. No jeszcze

> zamek w tylnej klapie ale po oklejeniu bolca jest ok.

Pas środkowy i podsufitka ? W takim razie nie wiem chyba co to podsufitka albo może o inny pas chodzi. Nie mogę jakoś sqmać o czym piszecie. smile.gif

Napisano

No, dopiero od bodajze wrzesnia 2005 jest srodkowy trzypunktowy pas zamontowany w podsufitce.

Wczesniej nie bylo, byl tylko biodrowy

Napisano
  • Autor

> Pas srodkowy w podsufitce ma swoje miejsce i wklada sie zaczep i jest

> cisza. He, he tez to mialem i nie wiedzialem co to. No jeszcze

> zamek w tylnej klapie ale po oklejeniu bolca jest ok.

jezeli dobrze zrozumialem , to wkładasz pas w klamry na siedzeniu i stukanie ustaje smile.gif

u mnie niestety nawet po zapieciu pasa ( bez pasazera ) stuka dalej , mysle ze << odzywa>> sie kółko zwijacza .

musze to rozkrecic i sprawdzic .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.