Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto wymieniał trójnik układu chłodzenia (LPG)

Featured Replies

Napisano

Witam

Przeciekają mi oba trójniki uzyte przez gaziarzy do podłaczenia reduktora do układu chłodzenia. Obydwa wykonane sa z plastiku i w czasie stygnięcia silnika i tylko wtedy przeciakają. Problem znany i czesto spotykany w autach zasilanych LPG. Dociskanie opasek juz wiele nie daje i codziennie rano mam plamę na podłodze garażu crazy.gif. Mam zamiar wymienić obydwa trójniki na metalowe ale nie znam ich średnicy. Wszystkie trzy przyłacza wyglądają na tą samą śednicę. Może któś z chłopaków wymieniał juz owe felerne trójniki i poda ich rozmiary niewiem.gif W sprzedaży znalazłem średnicę 16mm i 19 mm.

Pozdrawiam Marcin zlosnik.gif

Napisano

ja mialem problem z tymi trojnikami. ale jeszcze ich nie wymienialem. gaziarze powinni miec metalowe wiec podjedz i zapytaj wink.gif

a jak juz wytropisz to zapodaj to info tutaj bo sam jestem ciekaw.

Napisano

Jak dobrze pamiętam, to jest tak:

- wąż wodny (dołożony przez gaziarza) który biegnie do reduktora ma średnice otworu 16 mm

- wąż wodny (oryginalny, który został przecięty) powinien mieć średnice otworu 16mm lub 19mm.

Stąd wymiary trójników 16x16x16 lub 19x16x19.

Myślę, że wzrokowo rozpoznasz różnice poza tym zawsze możesz poluzować opaskę, trochę zsunąć wąż z trójnika i suwmiarką zmierzyć jego średnice.

Napisano

> Witam

> Przeciekają mi oba trójniki uzyte przez gaziarzy do podłaczenia ...

Ja jak mi zaczeło przepuszczac wymieniłem trójniki na metalowe "mosiądz" tylko o wiekszej średnicy było 16-16-16 mam 16-19-19 a przewody do parownika zmieniłem na miejsze było 16 mam 14 (jak byś znalazł 15 to były by lepsze) i po kłopocie, nic nie kapie , nie poci się.

Napisano

Kiedys w wawie mi sie auto zagotowalo i strzelil ten trójnik na skrzyzowaniu delikatnie dojechalem na parking i okazalo sie ze to parking OBI wiec udezylem i kupilem trujnik do wody chyba 1/2 cala zalozylem na chama + opaski zeby tylko dojechac do jakiegos gazownika zeby kupic ale dziala do do dzis a to pylo ponad rok temu i nie mam zamiaru wymieniac bo sie trzyma smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.