Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mały proble z aisanem

Featured Replies

Napisano

Mam taki kłopot. Jak próbuję odpolić brykę to kręci kręci i nie chce zaskoczyć. Tak jakby brakowało mu paliwa przy starcie. Przewody od gaźnika mam nówki kable też rurę do ciepłego powietrza jest ok. Czy wina mogą być wężyki do gaźnika te które doprowadzaja powietrze. Miałem kłopot z ich dostaniem i załozyłem wszyskie o srednicy 3 a wiem że niektóre są o średnicy 4. Czy może mieć to związek z ubytkiem płynu chłodzacego. np. uszczelka pod głowica i przecieka do cylindra. Prosze o pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Posprawdzaj dokładnie te węzyki co pracują na ssaniu!

Mogą miec popekane końce i ciągnąc powietrze.

Sprawdz czy cięgno ssania pracuje poprawnie.

A czy ciągnie płyn z pof głowicy mozna sprawdzić wykręcając świecę. Powinno być widać czy jest na niej płyn.

Sprawdziłbym tez czujnik położenia wału.

Może być zasyfiony!

Ja miałem tez kiedyś problem z przewodami WN.

Niby były nowe a jednak... były problemy z rozruchem.

Napisano

Witam Cię!

Ja mialem taki sam poroblem,tez aisan, wymienilem pare razy swiece, przewody,mam nowa cewke,pompe paliwa.,filtry, na regulacje tego dziadostwa wydałem ok 500zł w ciągu 9 miesięcy,a regulacje nic nie dawały, jaki wniosek?? kup sobie gaźnik webera lub Fosa i bedziesz mial problem z głowy. Ja jezdze juz pare dni i jestem zadowolony. Szkoda nerwów i pieniędzy, bo aisan jest dobry jak chodzi,a jak sie zaczyna cos dziać to problem i nikt nie wie co jest...

Napisano

> Szkoda nerwów i pieniędzy, bo aisan jest dobry jak

> chodzi,a jak sie zaczyna cos dziać to problem i nikt nie wie co

> jest...

i tu sie mylisz... na naszym kaciku jest uzytkownik prezes_jelonek , ktory zna sie na tym gazniku. jak dotychczas zawsze udawalo mi sie rozwiazac problemy z jego pomoca.

Napisano
  • Autor

Posprawdzam jeszcze raz te wężyki w sumie wszystkie powymieniałem ale zobaczę. Ogólnie jestem zadowolony z aisana trzeba go polubić i dbać o niego. Obecnie jestem zajęty ale już niedługo wyjmę go powymieniam uszczelki i wyczyszczę. Mam nadzieję ze uda mi sie go wyregulować. Pozdro i dzięki za porady.

Napisano

Witam smile.gif to że masz wężyki o mniejszej średnicy to generalnie nie przeszkadza przy rozruchu, problem może występować przy późniejszej jeździe. Sprawdz czy nie masz oberwanych przewodów od czujnika 15st, następnie zobacz czy silnik krokowy na zimnym silniku przed odpaleniem zapyka dopływ powietrza do układu biegu jałowego i głównego tj. odepnij gumwe przewody które wychodzą z silnika krokowego w kierunku gaźnika i w ich miejsce zainstaluj jakiś kawałek wężyka (co by starczyło do ust) i przekręć stacyjke w pozycje zapłonu i spróbuj zaciągnąć powietrze jak nie się da to ok jeżeli się da to podejżane są 3 możliwość: albo walnęła elektronika, albo masz uszkodzony lub oberwane kabelki z czujnika 15 st + do tego źle wyregulowany czujnik zamknięcia przepustnicy. Albo jak niechce c się bawić z zaciąganiem powietrza i sprawdzaniem krokowca to na sprawdzenie odepnik wężyki z krokowca w kierunku gaźnika i je czymś zaślep by nie zaciągał lewego powietrza i spróbuj odpalić... jeżeli zapali to musisz szukać przyczyn po stronie sterowania silnikiem krokowym. Jeżeli nie odpali to problem leży gdzieś po stro ie ssania tj. może się nie domyka całkowicie przepustnica ssania lub przy wymianie wężyków coś pomyliłeś i w trakcie rozruchu wyłancza ci ssanie. Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu usterki.

Napisano

> i tu sie mylisz... na naszym kaciku jest uzytkownik prezes_jelonek ,

> ktory zna sie na tym gazniku. jak dotychczas zawsze udawalo mi

> sie rozwiazac problemy z jego pomoca.

Dzieki wielkie. Ostatnio troszke pogłebiłem wiedze na ten temat gdy zwiesił mi się "komp aisanowski"... wyszło przy okzaji kilka niedociągnięć w poprzedniej regulacji... teraz śmiga aż miło... Pozdrawiam i jak naj mniej problemów z Aisanem życze...

Napisano

> Witam Cię!

> Ja mialem taki sam poroblem,tez aisan, wymienilem pare razy swiece,

> przewody,mam nowa cewke,pompe paliwa.,filtry, na regulacje tego

> dziadostwa wydałem ok 500zł w ciągu 9 miesięcy,a regulacje nic

> nie dawały, jaki wniosek?? kup sobie gaźnik webera lub Fosa i

> bedziesz mial problem z głowy. Ja jezdze juz pare dni i jestem

> zadowolony. Szkoda nerwów i pieniędzy, bo aisan jest dobry jak

> chodzi,a jak sie zaczyna cos dziać to problem i nikt nie wie co

> jest...

jak najbardziej popieram kolege bjorn007 ale rowniz szcuneczek dla prezesa_jelonka malo jest fachowcow ktorzy kumaja co w aisanie piszczy. porady prezesa sa jak najbardziej trafneale i tak nie kazdy sobie poradzi z tym pajakiem pod maska.

a teraz do pomyslodawcy tematu jezeli sobie sam poradzisz to chwala tobie jezeli nie to bedziesz bulil i pseudo fachowcow a jezeli niechcesz to zawsze istnieje "swap gaznika"

w mojej okolicy pseudo fachowcy za regolacje aisana wolaja 150pln i po regolacji jest tak jak bylo a regolacja FOSa czy WEBERA koszt 30pln i smigasz jak milo

powyzszy tekst jest tylko wersja poglodowa devil.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki prezesie znalazłem jeden troszkę naderwany kabelek przy czujniku 15 stopni. Będę go musiał wymienić ale posprawdzam też krokowca. Dzięki za radę. Mimo drobnych kłopotów nie zamierzam zmieniać gaźnika na inny. Aisan nie jest zły trzeba tylko cierpliwości. No i wiedzy. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.