Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem syfu w baku

Featured Replies

Napisano

juz mam dosc wyciagania pompy co wyciagne to zbiera sie troche syfu i auto zamiast przyspieszac chwiel ciagnei po czym przesatje i znowu ciagnie .Po wyczyszczeniu pompy czasem jest ok pare dni czasem na jedna przejezdzke .Bak , wlew zmieniony dalej to samo ,paliwo zaczlem lac przez lejek i to samo Spotkal sie ktos kiedykolwiek z czyms tak dziwnym ?Ja juz nie mam pojecia skad on tam sie moze gromadzic nie sa to wielkie ilosci ale ciagle cos i auto nie jedzie dopoki sie nie przeczysci.

Napisano

1)skad masz takie trefne paliwo

2)moze po prostu nie dojezdzaj bany do samego konca, w sensie do dna, moze wtedy syfu nie bedzie zaciagal

Napisano
  • Autor

> 1)skad masz takie trefne paliwo

> 2)moze po prostu nie dojezdzaj bany do samego konca, w sensie do dna,

> moze wtedy syfu nie bedzie zaciagal

tankuje tylko v-powera ,verwe itp syf pojawia sie zarowno przy pelnym baku jak i prawie pustym .Juz naprawde nie mam pojecia skad sie to moze brac pomalu wpadam w rytune ze jak chce potestowac auto to najpierw wyjmuje pompe czyszcze i potem jade dopiero sick.gif Wyglada mi na to ze syf sie osiada na dno i potem zaciaga do obudowy pompy i stamtad wydostac sie juz nie moze myslalem o jakiejs oslonie na cala pompe bo rece opadaja

Napisano

no to skoro masz takie jaja to nie lepiej zdjac bak, zlac paliwo, wyczyscic bak z tego syfu i miec spokoj?

Napisano
  • Autor

> no to skoro masz takie jaja to nie lepiej zdjac bak, zlac paliwo,

> wyczyscic bak z tego syfu i miec spokoj?

sek w tym ze bak wyjmowalem i to dwa razy az w koncu dalem nowy i dalej to samo chyba jakies czary albo ktos mi do baku cos dosypuje przy czyszczeniu pompy nic na dnie baku nie widac paliwo jak pisalem wlewalem nawet przez lejek z sitkiem

Napisano

> sek w tym ze bak wyjmowalem i to dwa razy az w koncu dalem nowy i

> dalej to samo chyba jakies czary albo ktos mi do baku cos

> dosypuje przy czyszczeniu pompy nic na dnie baku nie widac

> paliwo jak pisalem wlewalem nawet przez lejek z sitkiem

no to dla mnie jest to niewytlumaczalne oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> no to dla mnie jest to niewytlumaczalne

dla mnie juz tez bo nie jest to jakis syf ktory mozna by garsciami wybierac a pojedyncze droben jakby ziarenka nazbiera sie tego troche i pompe przyblokowuje myslalem ze wyczszcze pare razy po tankowaniu do pelna i bedzie spokoj a tu ciagle ten sam problem tak jakby skads to zasysalo tylko skad jak paliwem nie smierdzi nigdzie sie nic nei wydostaje

Napisano

no to moze warto sie poprostu pompie przyjzec???

Napisano
  • Autor

> no to moze warto sie poprostu pompie przyjzec???

a w jaki sposob pompa moze syf dawac? poki go w obudowie nie ma wszystko chodzi jak nalezy

Napisano

u mnie w firmie kumpel miał te same objawy w 1.1 i okazało sie że były jakies syfy w przewodach paliwowych, cos podobnego do mułu, który wydostawał sie z paliwem po trochu. dziwne rzeczy niewiem.gif

Napisano

> u mnie w firmie kumpel miał te same objawy w 1.1 i okazało sie że

> były jakies syfy w przewodach paliwowych, cos podobnego do mułu,

> który wydostawał sie z paliwem po trochu. dziwne rzeczy

no i to jest chyba jedyna możliwość - inaczej tego nie widze - wyjmowałem pompe - od nowości nie wyciągana - bak czyściutki w środku jak sie należy - jedyny syf który by mógł powstać to z tej gumy która jest nałożona na wkład

Napisano
  • Autor

> no i to jest chyba jedyna możliwość - inaczej tego nie widze -

> wyjmowałem pompe - od nowości nie wyciągana - bak czyściutki w

> środku jak sie należy - jedyny syf który by mógł powstać to z

> tej gumy która jest nałożona na wkład

przewody wykluczam bo mam rurki miedziane zakladane 3 tys km temu musze sie przyjrzec dokladnie temy syfowi co to jest czy guma czy iny syf , wejde jeszcze pod kanal i poslucham czy gdzies nie zasyssa syfu z zewnatrz bo u mnei co sie pompe wyjmie to cos w niej jest

Napisano

> przewody wykluczam bo mam rurki miedziane zakladane 3 tys km temu

> musze sie przyjrzec dokladnie temy syfowi co to jest czy guma

> czy iny syf , wejde jeszcze pod kanal i poslucham czy gdzies nie

> zasyssa syfu z zewnatrz bo u mnei co sie pompe wyjmie to cos w

> niej jest

ten syf co masz to napewno pochodzi z rozkładu jakiejś gumy, dobrze przepatrz. Może to wąż doprowadzający paliwo do zbiornika, u mnie jest takie uszczelnienie na wlocie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.