Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w kabinie - sugestia

Featured Replies

Napisano

Od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Astry F Caravan. Od jakiegoś miesiąca walczyłem z wodą na dywaniku pasażera. Po rozebraniu listew i podniesieniu wykładzin - szok! Wody tyle że można wpuścić rybki albo puszczać statki. Nie muszę chyba mówić ile wody mieści się w dywanikach wygłuszajacych, znajdujących się pod podłogą. I zaczęło się kombinowanie. Uszczelnianie czego tylko się da (O tylnej mokrej rolecie nie wspominam, bo tam też była woda,ale dzis uszczelniłem szwy dachowe i jest ok), zgodnie z poradami na forum wkładanie kartek przy szybie i polewanie wodą, sprawdzenie szczelności podłogi i korków, czyszczenie kanalików odprowadzających wodę pod maską i nic. WOda jak była tak jest, szczególnie po myciu lub po deszczu. Odwiedziłem też kilku mechaników ale bez efektu (sugerowali nagrzewnicę albo klimatyzację albo wzruszali ramionami). Przecież gdyby to był płyn z nagrzewnicy to musiałoby mi go ubywać a ponadto byłby specyficzny zapach. I dziś znalazłem rozwiązanie: Moze nie odkryłem Eureki i było o tym gdzieś na forum, ale mam nadzieję że moja informacja komuś pomoże. Woda leci mi po uszczelce przednich drzwi pasażera, podcieka pod plastikową listwę a następnie po wewnętrznej części progu leci sobie pod dywaniki. Teraz pozostało mi kupić gdzieś niedrogo uszczelką (w sklepie Opla zawołali 180pln) i cieszyć się suchością. Żeby było śmieszniej, podciekającą wodę widać dopiero po zdjęciu plastiku na progu i odchyleniu dywaników. tak to sprytnie leciało że jak było złożone nie było tego widać. A lało sie dość sporo. Na przedni słupek i drzwi wylałem 5litrów wody a ze środka wybralem 20ml wody. Mam nadzieję ze moje spostrzeżenia przydadzą sie komuś. Jeśli juz było to przepraszam za zaśmiecanie forum.

Pozdrawiam. smile.gif

Napisano

A moze zapodaj pod listwe jakis uszczelniacz silikon hmm.gif U mnie podobnie jest z tylnymi lewymi drzwiami. I jutro jak pogoda pozwoli zrobie jak napisalem wyzej

Napisano

Hej

Ktora uszczelke.

Ta co jest na wokol drzwi,

czy wokol wejscia do auta?

mam chyba to samo. podnislem

wycieraczke pasazera, a tam akwarium.

Pisak i brud pod listwo, wiec chyba cieknie

pod dolna listwa, choc przednie (pionowe) wyciszenie

tez jest mokre frown.gif

Sprawdzales pod kierowca?

post-65013-14352475937937_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.