Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spryskiwacze w CC

Featured Replies

Napisano

Witam. Jestem nowym uzytkownikiem CC, ma mi sluzyc, abym mogl swobodnie poruszac sie po miescie miedzy praca, uczelnia, a domem.

mam jednak pewien problem. Do wyplaty troszke czasu, wiec poki co nie chce odwiedzac mechanika. Chodzi o spryskiwacze. Nie dzialaja... Kiedy probuje wlaczyc przednie to nic sie nie dzieje, kiedy wlaczam tylne, plyn strumieniem tryska do silnika. Nie cieknie, tylko tryska z duzym cisnieniem. confused.gif tryska ze zlaczki, z takiego malego plastyku, ktory laczy dwa gumowe wężyki od spryskiwaczy. chodzi o to zlacze, ktore znajduje sie z przodu silnika. wymienilem je, ale sytuacja sie powtarza. Co zrobic?? Mielisie kiedys taka sytuacje? Co to jest?

Dodam tylko ze to Cento Young, czyli 704....

z gory dzieki za rady.

Napisano

Sprawdź czy nie są zatkane spryskiwacze albo wężyki.

Napisano

zrobic profil uzupełnić i przywitac tam gdzie trzeba a nie beeeeeeeeeeeeeeee meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od razu

Napisano
  • Autor

> zrobic profil uzupełnić i przywitac tam gdzie trzeba a nie

> beeeeeeeeeeeeeeee meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od razu

wlasnie to robie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy nie są zatkane spryskiwacze albo wężyki.

a jak to zrobic? jestem laikiem smile.gif

dodam jeszcze, ze kiedy mocno moj kumpl sciskal miejsce z ktorego plyn tryska to tylny spryskiwacz dzialal, ale przedni niestety nie...

Napisano

Sprawdz czy nie masz zatkanych przednich spryskiwaczy a najlepiej spróbuj je przedmuchac moze dostał sie tam jakis syf ,zobacz czy przewody są oki.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz czy nie masz zatkanych przednich spryskiwaczy a najlepiej

> spróbuj je przedmuchac moze dostał sie tam jakis syf ,zobacz czy

> przewody są oki.

wyciagnalem ta rurke z przednich spryskiwaczy i teoretycznie przez nia teraz plyn powinien leciec, niestey nie leci, wiec podejrzewam ze same spryskiwacze sa ok.

Napisano

w CC są dwa silniczki do spryskiwaczy, jeden jest na tył a drugi na przód, jeśli tył działa(silniczek pracuje)a nie leci płyn to pewnie gdziesw wezyk przytkany. Jezeli chodzi o przedmi spryskiwacz to pewnie siadł silniczek,koszt ok 30zł. odkręc sobie nadkole od strony pasazera,pod chlodnicą powinienes widzec silniczki i zobacz,moze sie cos rozlaczylo.

Napisano

Patrz. Na wezyku co idzie do tylu zadzialal Ci bezpiecznik cisnieniowy(to co przytykasz pod maska aby lecialo do tylu), wiec kup taki nowy(grosze) i wymien. Dalej podczas wlanczania przedniego spryskiwacz pod maska posluchaj czy pracuje silniczek(od przednich tak jak od tylnich).Pewnie bedze cisza to znaczy ze padl, albo nie ma napiecia na nim(miernikiem sprawdz zanim wymienisz na nowy). Po tej wymienie zostaje kwestia reszty wezyka i dysz przedniego spr.-jesli sa ok to bedzie sikac, jesli nie to bedziemy myslec dalej. Krotko mowiac jak zalejesz wode na zime do spr. to Ci ona zamarznie i wywali znow bezpiecznik cisnieniowy. Aby wymienic silniczek odkrec lewe kolo i zdejmij nadkole platikowe i juz masz dostep do obu silniczkow, reszta juz prosta...

Napisano

Lewe koo patrzac od strony (stojac przed autkiem), a siedzac w nim od prawej, w koncu tam masz wlew do zbiorniczka plynu.

Napisano

Tez mialem problem ze spryskiwaczem. Tylko ze przednim. Sa 2 rodzaje zaworków. Jeden z dziurka drugi bez. U mnie tez sikalo na akumulator i tez nie dzialal spryskiwacz przedni. Wymienilem zaworek i dalej to samo mimo ze slyszalem ze silniczek chodzi. Okazalo sie ze przy zamykaniu maski wezyk od spryskiwacza byl przygniatany przez nia.

Sprawdz sobie silniczek przednich jak wlaczysz i slyszysz ze dziala to sprawdz przewody - przedmuchaj. Jak go nie slyszysz to silniczek siadl. Dojscie jak koledzy mowia od nadkola. Co do tylnego musisz miec cos gdzies zapchanego.

Napisano

ja miałem podobny problem z tym tylnim spryskiwaczem. Napoczątku nie wuiedziałem co jest grane ale potem zauważyłem że prez zaworek zwrotny nie przepływa płyn. Otworzyłem ów zaworek (był cały zawalony jakimś syfem) ale wtedy to zaczęło mi tryskać we wszystkie strony, a więc zainwestowałem w nowy zaworek --> 3 zł i mogę się cieszyć spryskiwaczem zeby.GIF

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

napisze jak mi sie udalo rozwiazac problem, moze komus to w przyszloci cos da. Wyjalem bezpieczniki cisnieniowe, przedmuchalem rurke w obie strony. rozkrecilem bezpieczniki, w miejsce gumki ochronnej "zainstalowalem" folie (z woreczkow sniadaniowych", zamontowalem bezpieczniki i wszystko super chodzi. smile.gif problem widocznie musial byc w zatkanych rurkach od plynu do spryskiwaczy. Dzieki za wszystkie porady. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.