Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator i ładowanie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Jest to mój pierwszy post, więc prosze o wyrozumiałość.

Problem: Podczas jazdy zaczeła sie dyskoteka na desce rodzielczej tj. na przemian migały kontrolki ABS, poduch, silnika itp, deska rozdzelcza paliła się tak intesywnym kolorem niczym choinka w święta i oczywiście spaliło sie kilka żarówek a obroty 1500 - 3000 zero mocy na gazie i benzynie. Po tym incydenie umówiłem się z kumplem w Oplu na Tech2. Niestety nie dojechałem tylko mnie przyciągli, ponieważ padło ładowanie. Na Techu wyszło padnięty alternator i na (99% regulator napięcia).

Usunięcie Usterki: Scholowałem autko do siebie do garażu - zaczełem się dobierać do alternatora a w silniku 1.6 16V to katorga, ale z pomocą znajomego Viktoria ściągneliśmy. Po ściągnięciu pomierzyłem diody i były ok, wymieniłem inwestując środki w wysokości 32 PLN na nowy regulator napięcia, skręcono i odpalono.

Wyniki: Przed wymianą regulatora było ładowanie na poziomie 11,6 i po włączeniu świateł spadało na 10,5 teraz jest stałe 12,6 niby sukces; ale do cholery powinno byc na pozimie 14,2 frown.gif

Wnioski: Brak mi koncepcji - może padł alternator ???

proszę o wskazówki i wnioski z mojej wypowiedzi, może ktoś z Szanownych forumowiczów spotkał sie z podobnym problemem.

pozdrawiam i czekam na odpowiedź smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.