Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wysokie obroty zimnego silnka 1.2

Featured Replies

Napisano

rozkłada mnie to auto na plecy!!!!!!po uruchomieniu zimnego silnika wpada na 3000obrotów, po nagrzaniu spada na 800 i chodzi jak merc z najwyższej póły. pomocy!!!!!

Napisano

Przywitałeś się z nami? bo nie pamiętam.

Napisano
  • Autor

Na kolana padam o wybaczenie błagam witam wszystkich świeżak jestem nieokrzesany

Napisano

> rozkłada mnie to auto na plecy!!!!!!po uruchomieniu zimnego silnika

> wpada na 3000obrotów, po nagrzaniu spada na 800 i chodzi jak

> merc z najwyższej póły. pomocy!!!!!

jest w autku gazik?

Napisano
  • Autor

nie nie ma w autku gaziku, zwykła bravka 1.2

Napisano

> nie nie ma w autku gaziku, zwykła bravka 1.2

mialem to samo w punto mkI...na zimnym silniku przechodzil w tryb awaryjny...i lapal 3000 tys./obr...jak sie zagrzal bylo ok....podlaczylem pod kompa i wyszedl blad..jaki niepamietam bo dawno to bylo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Na kolana padam o wybaczenie błagam witam wszystkich świeżak jestem

> nieokrzesany

mistrzostwo rotfl.gif

Napisano

> Na kolana padam o wybaczenie błagam witam wszystkich świeżak jestem

> nieokrzesany

No teraz autko będzie chodziło jak należy biglaugh.gif

Ile nakręcone na zegarze?

Napisano

U mnie jest to samo. Ale u mnie komputer nie pokazał żadnego błędu. Ja na razie nie robie nic z tym bo są pilniejsze rzeczy do naprawy....a jest tego troche.

Napisano
  • Autor

na zegarku jest 120000

Napisano
  • Autor

tyle osób poczytało i nic!!!!!!! nikt nic nie wie????!!!!! litości!!!!!!

beksa.gif

Napisano

> tyle osób poczytało i nic!!!!!!! nikt nic nie wie????!!!!!

> litości!!!!!!

Ciężko wydwdukować na odległość - ale jak masz miernik uniwersalny to sam znajdziesz przyczynę.

Prawdopodobnie winnny jest któryś z czujników ja stawiam na czujnik od temperatury silnika, dalej to czujnik temp. zasysanego powietrza, możliwe że przepustnica wariuje lub silniczek krokowy.

Tutaj masz opis jak i co pomierzyć w autku (nazwa to "troubleshooter 1,6" :http://halny.tatrynet.pl/bbm/ - wiem ze silnik inny ale problemy podobne.

Czujniki zresztą powinny mieć zbliżone wartości - troche czasu i powolutku przeglądnij wszystkie czujniki.

Napisano

> rozkłada mnie to auto na plecy!!!!!!po uruchomieniu zimnego silnika

> wpada na 3000obrotów, po nagrzaniu spada na 800 i chodzi jak

> merc z najwyższej póły. pomocy!!!!!

Witam

Ja posiadam od niedawna Bravo 1.4 12V 96r. mam ten sam problem. U mnie to wygląda tak,że jak urochomię silnik, to "wchodzi na wysokie obroty" trwa to do 10 sekund i uspokają się. Zimy silnik owszem chodzi troche głośno - mam wrażenie jakby mini diesel. hmm.gif Jak przejade około 2-3km autko się troche rozgrzeje to chodzi cicho. Jak bym go wyłączył i ponowie uruchomił to też już będzie spokojny i cichutki takie wysokie obroty mam tylko na zimnym. Mechanik podejrzewa bo byłem już z tym, że może być cała sprawa w wałku rozrządu, krzywkach i popychaczach. Nie będe sie rozgadywał gg2072167 -pogadamy

Mnie też to męczy niesamowicie i nurtuje

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

byłem na komputerku z autkiem. Egzaminer nie wykazał błędów ani usterek,dokonaliśmy adaptacji przepustnicy itd,itp. I NIC!!!!!! dalej to samo 3000 obrotów na zimnym a mrozy przed nami sciana.gifpad.gif

Napisano

U mnie to samo po odpaleniu wchodzi na 2400 i po kilku sekundach opada do normalnych obrotów i tak trzyma.

Może to któryś z czujników ale który?????

Napisano
  • Autor

u mnie czujasy odpadają, wszystko sprawdzone,myślę że może mieć z tym związek nieszczelność w układzie ssącym

confused.gifboje_sie.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

nic się nie zmienia!!!!! najgorsza jest bezradność blagam.gifpomoooooccccyyyy!!!!!!!!!

Napisano

> nic się nie zmienia!!!!! najgorsza jest bezradność

> pomoooooccccyyyy!!!!!!!!!

A co robiles poza tym co wzej piszesz

Napisano

bede sledzil co wykombinujecie bo jak narazie to koles co ma cc 1,2 16V ma dokladnie taki sam klopot zlosnik.gif powymienial wszystko i nic - zawsze jak odpala to obroty kolo 3tys i potem spadaja do 800 zlosnik.gif w mojej padace tez skacza na 2,5 tys a potem juz normalnie zlosnik.gif podmianki dupereli z kolektora dolotowego tez nic nie daly zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ja już nie wiem , co mam sprawdzić!! nie wiem nie wiem frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.