Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III - brak sygnału dzwiękowego

Featured Replies

Napisano

W mojej Astrze III brak jest sygnału dzwiękowego gdy np: włączam kierunkowskaz albo mam niezapięte pasy. Fachowcy z serwisu Opla stwierdzili ze przyczyną może być uszkodzony moduł CIM lub tablica ze wskaźnikami. Orientacyjny koszt naprawy 1800 zł. Czy ktoś z was spotkał się u siebie z brakiem sygnału i czy rzeczywiście to co twierdzą fachmani z serwisu może być prawdą ?

Napisano

> W mojej Astrze III brak jest sygnału dzwiękowego gdy np: włączam

> kierunkowskaz albo mam niezapięte pasy. Fachowcy z serwisu Opla

> stwierdzili ze przyczyną może być uszkodzony moduł CIM lub

> tablica ze wskaźnikami. Orientacyjny koszt naprawy 1800 zł. Czy

> ktoś z was spotkał się u siebie z brakiem sygnału i czy

> rzeczywiście to co twierdzą fachmani z serwisu może być prawdą ?

Może być to prawdopodobne, ale trzeba sprawdzić po drodze jeszcze kilka innych komponentów (bezpiecznik, przekaźnik w skrzynce bezpieczników w komorze silnik, sam modól komory silnika, sygnał dzwiękowy). Jezeli układ Airbag i sterowanie radia z kierownicy są sprawne to diagnoza nie jest juz taka oczywista hmm.gif

skoro piszesz o kosztach to auto już po gwarancji hmm.giffrown.gif

Napisano

Kierunkowskazy nie mają sygnału dźwiękowego, tylko takie "pykanie" chyba z przekaźnika.

A czy (poza brakiem sygn. dźwiękowego) miga Ci lampka niezapiętych pasów przez kilka minut a potem świeci ciągle?

Napisano
  • Autor

Tak chodzi rzeczywiści o brak pykania. I nie ma znaczenia czy pykanie ma sygnalizować działanie migaczy, niezapiętych pasów czy też otwartych drzwi. Po prostu nie działa. Natomiast sterowanie radiem z kierownicy działa bez zarzutu a kontrolka airbagów gaśnie zaraz po odpaleniu auta. Nie wiem czy to ma związek ale kilka razy zdarzyło mi się, ze jak przychodziłem rano na parking to w aucie grało radio, mimo ze poprzedniego dnia napewno je wyłaczałem. Zdarzyło mi się to już 5 razy.

PS

A auto niestety jest już 6 m-cy po gwarancji frown.gif i gdyby nie ten brak pykania przez 2,5 roku nie miałem żadnej awarii

• 2 tygodnie później...
Napisano

Taaa... w serwisie to chyba w ogóle nie da się nic zobić poniżej tysiąca frown.gif nie wiem skąd jesteś ale jeśli nie masz daleko na Okęcie w W-wie to podjedź do Pana Wojdyny. Teraz ma takiego techa, że żadn opel nie stanowi dla Niego tajemnicy... wszystko wykryje i usunie... u mnie naprawił airbag'a i klakson... pewnie z dziesięć razy taniej niż ścierwis...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.