Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pali jak cholera duzo

Featured Replies

Napisano

Siena 1,4 EL z 98 roku po masie napraw. Ostatnio niestety skonczyl sie katalizator i jestem w samym srodku poszukiwan nowego.

Niestety samochod pali jak smok - 13 litrow PB95/100 km. Czy przyczyna moze byc uszkodzony katalizator? Lambda jest przed nim, wiec nie powinien miec wplywu na jej odczyty. Ale moze sie myle frown.gif

Swiece maja 10kkm, fitr powietrza tyle samo, olej i fitr oleju tyle samo, filtr paliwa 15kkm. Samochod swiezo po robieniu sprzegla, szlifowaniu glowicy (jakies 10kkm temu).

Gdzie szukac przyczyny problemow?

Napisano

>

Spróbuj zresetowac komputer, odłącz akumulator na noc i może pomoże. Mógł z powodu awarii sondy zacząc pracowac na wartościach uśrednionych i stąd spalanie. Inne przyczyny ( trzyma któreś koło- po jeździe sprawdź czy nie jest któreś ciepłe; nieszczelnośc w układzie zasilania - np na wężu powrotnym jakiś mały wyciek?, jeśli ma podwyższone wolne obroty - krokowiec albo uszczelka pod kolektorek dolotowym?)

Zajrzyj w filtr powietrza- po 10kkm może by zasyfiony, może wymien profilaktycznie

niewiem.gif

chodzi oczywiście o Pb bo na gazie to w mieście prawie norma hmm.gif

Napisano

> Gdzie szukac przyczyny problemow?

To jest Fiat a Fiat mało nie pali zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To jest Fiat a Fiat mało nie pali

Czy Twoja wypowiedz wniosla cos nowego do watku? A moze pomogla mi albo osobom poszukujacym odpowiedzi na podobne pytanie? A moze tez miala byc zabawna?

Czasami, jak nie ma sie nic do powiedzenia, nie warto sie wypowiadac. Z mojej strony EOT

Napisano

> Czy Twoja wypowiedz wniosla cos nowego do watku? A moze pomogla mi

> albo osobom poszukujacym odpowiedzi na podobne pytanie? A moze

> tez miala byc zabawna?

> Czasami, jak nie ma sie nic do powiedzenia, nie warto sie wypowiadac.

> Z mojej strony EOT

bym ci pomógł ale jak jesteś taki walnięty to męcz się dalej i niech ci nawetr 20 l pali 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

No i okazalo sie, ze ktorys z inteligentnych inaczej mechanikow (albo warsztat albo gaziarz) zdjal wezyk od podcisnienia (wpinany obok zlacza diagnostycznego) i nie zalozyl go z powrotem angryfire.gif

W ten sposob siena chlala 20l/100km PB95 a dodatkowo kopcila z rury wydechowej jak smok. Bylem swiecie przekonany, ze to katalizator padl, a tymczasem taka prosta sprawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.