Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomocy !!! wymiana 1,6 16v kolektora plastyk na metal

Featured Replies

Napisano

Szanowni Koledzy/żanki!

kolektor w 1,6 16v sobie wybuchł, a trzykrotne próby klejenia nic nie dały.

Proszę o pomoc, bo na allegro kupiłem komplet metalowy z przepustnicą ale porównując z plastykiem widzę że nie wszystkie przewody i urządzenia są podpinane w tych samych miejscach - sam kolektor pasuje. mam nadzieję, że to kwestia innego podłączenia ale może ktoś poradzi - lub ma schemat? liczę na Was.

Napisano

zembrowicza masz ?? tam był chyba opis co i jak w obu przypadkach, ale z tego co pamietam róznły sie te wersje troche. Ktos robił taka przekładkę wiec moze poczekaj aż sie odezwie.

Swoja droga 3 gen to chyba wtrysk ciągły gazu ( sekwencja to 4 gen ) wiec jakim cudem wywaliło kolektor?? czy masz instalacje mieszalnikową ??

Napisano
  • Autor

> zembrowicza masz ?? tam był chyba opis co i jak w obu przypadkach,

> ale z tego co pamietam róznły sie te wersje troche. Ktos robił

> taka przekładkę wiec moze poczekaj aż sie odezwie.

> Swoja droga 3 gen to chyba wtrysk ciągły gazu ( sekwencja to 4 gen )

> wiec jakim cudem wywaliło kolektor?? czy masz instalacje

> mieszalnikową ??

Cześć - dzięki za info!

Nie wiem co to zembrowicz - czy to książka? jesli tak poszukam.

W arciwum szukałem i niestety nic nie znalazłem - jakby nigdy i nikt nie zmieniał.

A co do instalacji - to jest faktycznie ta generacja z wtryskiem ale zawiodłem ja, bo nie wymieniłem świec na czas - a to się mści jak widać.

Koszt z pewnością nie będzie mały. Mogę jednak zaręczyć że chodzi to świetnie z dwoma wyjątkami - małe trasy to ciągle zimny silnik więc mało płynna praca (autem jeździ żona do azkoły i przedszkola po 3km w jedną stronę) drugi to nieszczelny przewód podciśnieniowy który zanim odkryłem (po roku) zakleiłem plastrem. ale wcześniej ile się naplułem i ilu ekspertów siąę wypowaiadało szkoda słów. I trzecia rzecz. Kupiłem zaraz po montażu nowe przewody wys napięcia - chciałem oszczędzić więc nieoryginalne. trwało rok - falowanie i ta nieszczelność do kupy. Więc jak wykryłem nieszczelność przypadkiem otworzyłem maskę po ciemku - a tam ognie św elma! wróciłem więc do oryginalnych przewodów a te podróby założyłem do Junaka - i tam się sprawdza...

Pozdrawiam

piotr

Napisano

> Nie wiem co to zembrowicz - czy to książka?

zembowicz - sorki mój błąd

tak to książka obsługi i naprawy. tam z tego co pamietam byly opisane roznice ( tzn nie było porownania ale dalo sie to wyczytac )

z tego co pamiętam przy plastikowym kolektorze silnik krokowy byl z przepustnicą a w metalowym był w samym kolektorze. to pierwsze co mi przychodzi do głowy.

Napisano

poszukaj , bylo max do tygodnia temu. koles zamienial plastik na alu i pisal dokladnie co mu nie pasuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.