Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wkład zamka

Featured Replies

Napisano

Czy wkład zamka tylniej klapy jest taki sam jak w bocznych drzwiach?? Planuje wymianę popsutego zamka w klapie i znalazlem gościa który ma wkłady z bocznych drzwi. I niewiem czy ten wkład bedzie pasować??

Napisano

> Czy wkład zamka tylniej klapy jest taki sam jak w bocznych drzwiach??

> Planuje wymianę popsutego zamka w klapie i znalazlem gościa

> który ma wkłady z bocznych drzwi. I niewiem czy ten wkład bedzie

> pasować??

Ale - jak Ci wlozy wklad inny niz u Ciebie, dojdzie Ci kolejny kluczyk.

pzdr

Rostek

Napisano

chyba koledze nie zalezy zlosnik.gif chce miec jedynie mozliwosc dostawania sie do bagaznika zlosnik.gif

Napisano

> chyba koledze nie zalezy chce miec jedynie mozliwosc dostawania sie

> do bagaznika

Niby tak. Ale jak zdolny slusarz to chyba potrafi dorobic (dostosowac) zamek do kluczyka :-)

W najgorszym razie (pozostajac przy jednym kluczyku) trzeba by wymienic wszystkie zamki (drzwi, stacyjka, tylna klapa i bak) a to moze kosztowac ze 200 zlotych - dlatego sie nie dziwie - jeden kluczyk wiecej w kieszeni :-)

pzdr

Rostek

Napisano

wkładka jest taka sama i na 99.9% jest tylko zasyfiona. czasami udaje się wypłukac ją wd40 bez rozbierania, a czasami trzeba całość wyciagać i czyścić.

w moim poprzednim Bravo płukałem ją 2 razy bez rozbierania. W obecnym nawet mechanik mówił że jest popsuta albo nie od tego samochodu ( kluczyk wchodził tylko do połowy ), ale się uparłem i po czyszczeniu chodzi jak nóweczka zeby.GIF

Napisano
  • Autor

U mnie wchodzi bez problemu do zamka tylko nie chce się przekręcić. Wiem że zamek jest dobry bo sprawdzałem cięgno. Wd40 już stosowałem. A dodatkowy kluczyk mi nie przeszkada. NIe musze go nosić w kieszeni. Przyda się jedynie gdy zamki na mrozie zamarzną wink.gif

Napisano

Jak chcesz to kup nowa wkładkę. Wtedy na pewno bedziesz musiał rozebrac tylna klapę zeby.GIF A wystarczy wtedy wyciagnać wkładke i ją przepłukać dokładnie wd40 w łapach. U mnie też tak było żep wypłukaniu części syfu kluczyk już wchodził cały ale nie chciał sie przekręcić i trzeba było sie troche pobawić. Godzinka roboty i po sprawie zlosnik.gif No ale skoro nie chcesz sie bawic t kupuj wkładke zeby.GIF

PS Nową wkładkę tez mozna dostosowac do starego kluczyka :-) I do tego też niewiele zachodu potrzeba zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz to kup nowa wkładkę. Wtedy na pewno bedziesz musiał

> rozebrac tylna klapę A wystarczy wtedy wyciagnać wkładke i ją

> przepłukać dokładnie wd40 w łapach. U mnie też tak było żep

> wypłukaniu części syfu kluczyk już wchodził cały ale nie chciał

> sie przekręcić i trzeba było sie troche pobawić. Godzinka roboty

> i po sprawie No ale skoro nie chcesz sie bawic t kupuj wkładke

> PS Nową wkładkę tez mozna dostosowac do starego kluczyka :-) I do

> tego też niewiele zachodu potrzeba

No i zrobione !!

W sobote pogoda byla no to wyszedłem sobie na podworko w WD40, wyjąłem wkładkę, zapsikałem i przedmuchałem sprężarką.

Zamek smiga aż miło smile.gif

Napisano

o i super a ty juz chciales mi na 4ro pack dawac i jeszcze 5zl za wysylke placic zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.