Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błędy 0130 i 0170.

Featured Replies

Napisano

Wcześniej pisałem o pojawiających się błedach 0130 i 0170. Postanowiłem nie wymieniać na razie żadnych elementów silnika typu: świece, przewody, DIS, Obserwując dalej kontrolki już nie zapaliły się więcej. Podejrzewam, że przyczyna leżała w jakości paliwa. oslabiony.gif Błędy pojawiły się gdy tankowałem na NESTE w Gdyni przy ul. Hutniczej (2 razy) czerwona.gif i w LOTOSie przy Hallerze na Osowej (1 raz) czerwona.gif. Naste pnie tankowałem na Shelu, Orlenie i w innym Lotosie i błędy nie pjawiłu się więcej. Na razie jest OK. smile.gif

x16szr, 126kkm '99r

Napisano

> Wcześniej pisałem o pojawiających się błedach 0130 i 0170.

> Postanowiłem nie wymieniać na razie żadnych elementów silnika

> typu: świece, przewody, DIS, Obserwując dalej kontrolki już nie

> zapaliły się więcej. Podejrzewam, że przyczyna leżała w jakości

> paliwa. Błędy pojawiły się gdy tankowałem na NESTE w Gdyni przy

> ul. Hutniczej (2 razy) i w LOTOSie przy Hallerze na Osowej (1

> raz) . Naste pnie tankowałem na Shelu, Orlenie i w innym

> Lotosie i błędy nie pjawiłu się więcej. Na razie jest OK.

> x16szr, 126kkm '99r

a czy podczas bledow, autko sie dlawilo? dziwnie nierowno chodzilo czasami? nie mialo sily zamiast przyspieszac zwalnialo i na luzie prykalo jak z dziura w tlukimu i na 3 gary?

Napisano
  • Autor

> a czy podczas bledow, autko sie dlawilo? dziwnie nierowno chodzilo

> czasami? nie mialo sily zamiast przyspieszac zwalnialo i na

> luzie prykalo jak z dziura w tlukimu i na 3 gary?

Dławienie wystąpiło tylko raz. Wracając z Kościerzyny auto podczas przyśpieszania zaczęło delikatnie się dusić. Obroty wzrastały a samochód zwalniał podobnie jak przy hamowaniu silnikiem. Zdjąłem nagę z gazu na ok. 2sekundy i ponownie przydusiłem gaz - obroty wzrastały, prędkość nie zmieniła się wcale, silnikiem zaczęło delikatnie szarpać i zaczął się dusić. Odbywało się to przy prędkości ok. 100km/h i trwało ok. 5 sekund. Po tym czasie silnik wrócił do normalnej pracy choć przyśpieszanie mogło być lepsze (to odczucie subiektywne). Po tych obiawach zapaliła się kontrolka silnika na ok 20 sekund i zgasła. Dalej jechałem ok 110-115 km/h. Kilkanaście minut pźniej po głębszym wciśnięciu gazu ponownie zapaliła mi się kontrolka ale żadnych niepokojących objawów z silnikiem nie miałem. Kilka dni później jadąc w Gdyni zapalała mi się konrolka na ok. 20 sekund i gasła bez objawów dla silnika. Występowało to kila razy. Sprawdzałem później świecę (trzecią od rozrządu) powraca ko koloru kremowego (prawidłowego!) oraz wydech robi się czysty czyli następuje samooczyszczenie. smile.gif

x16szr, 126kkm, '99r

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.