Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twardy pedał sprzegła?????????????

Featured Replies

Napisano

Jakis czas temu pekło mi plastikowe mocowanie linki sprzegla do padelu i sam zaczep przy pedale- teraz wiem ze przyczyna bylo ciezko chodzace sprzeglo:)) Element tez zrobilem z metalu i jezdzilem dalej:) Ale dzis znowu puscil jakis najslabszy element-nie patrzylem jeszcze pod maske (niedziela). I pytanie:

Co moze sie konczyc ze tak ciezko chodzi sprzeglo? Nie wiem; tacza? moze docisk? pozdrawiam

Napisano

Wydawało mi się że w TD i JTD sprzęgło było hydrauliczne , czyli bez linki. Ale skoro masz linkę to zawsze jest opcja że zbyt ciężko chodzi w pancerzu przez brak smarowania ( w 1.6 smarowałem ja czasami wd40 ) lub przez złe ułożenie jej na zaczepach.

Jeżeli to nie to, to raczej docisk poleciał.

Napisano

A różnie może być. Zazwyczaj to jest docisk. Ale u mnie pękła tarcza i tak jeździłem rok, aż się linka urwała a później tarcza rozleciała na pół. Ale w TD u mnie jest hydrauliczne sterowanie.

Napisano
  • Autor

Oby to bylo brak smarowania linki:) sprawdze jutro. Moje TD jest z 96r wiec moze dlatego linka/

Napisano
  • Autor

> Oby to bylo brak smarowania linki:) sprawdze jutro. hmm to nie moze byc to bo przeciez teraz nie puscilo mi przy pedale tylko przy skrzyni gdzies:)

Napisano
  • Autor

monolog:) okazalo sie ze pancerz linki wpadl do koabiny (pekl plastikowy kolnierz) ale to tylko skutek... ciekawe co jest przyczyna?

Napisano

> monolog:) okazalo sie ze pancerz linki wpadl do koabiny (pekl

> plastikowy kolnierz) ale to tylko skutek... ciekawe co jest

> przyczyna?

Miałem to samo. Linka podróba pojeździła ok miesiąca i trzasnął właśnie ten kołnierz. Po wymianie na nową ( tez podróba) chodziło aż do sprzedaży furacza. Niestety sprzęgło dalej ciężko chodziło. W międzyczasie wymieniłem komplecik ( tarcza docisk i łożysko - Valeo) i dalej to samo. Sprzegło chodziło do końca cieżko.

Musisz oblookać ułożenie linki i najlepiej kup orginała. Pamiętam z forum że ktoś pisał że mu ciężko sprzęgło chodziło i mechanik poprawił mocowanie linki i było oki. Jeżeli to nie to to pozostaje jeszcze samo sprzegło i łapa która je odciaga przy wysprzeglaniu. Ale do tego juz trzeba skrzynie wyjmować. Nie wiem jak do TD ale do mojego JTD sprzegło kosztuje 360 zł za komplet Fiata ( orginał po regeneracji).

Napisano
  • Autor

Jak zwykle banal- ułożenie linki!!! i obylo sie na strachu i uczuciu zarobionych kilku stówek:)

zlosnik2.gif

Napisano

> Jak zwykle banal- ułożenie linki!!! i obylo sie na strachu i uczuciu

> zarobionych kilku stówek:)

zlosnik.gif

Napisano

Ja mam tez wieczny problem ze sprzeglem, bylo wymieniane (komplet) i dalej bez wiekszych zmian. Linka podobno tez ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.