Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana amortyzatorów - oba czy jeden?

Featured Replies

Napisano

Cześć!

No i stało się - na wrocławskiej kostce urwał się lewy tylny amorek buu.gif Będę wymieniał oczywiście na olejowego Kayaba. Umówiłem się z mechanikiem na wymianę, ale on zasugerował, że jak już zmieniać, to lepiej oba od razu. I tu pojawia się moje pytanie: czy faktycznie trzeba wymieniać oba jednocześnie? confused.gif Nie wiem jaki współczynnik tłumienia ma ten drugi tylny, dobry. Co radzicie? Pojechać na stację diagnostyczną sprawdzić go przed wymianą (z pękniętym pierwszym tylnym) czy wymienić jeden, sprawdzić drugi i w razie potrzeby wymienić drugi, czy wymienić oba? Z góry dzięki za rozjaśnienie tematu smile.gif

Napisano

Ja zdecydowanie wymieniłbym dwa, chyba że ten cały byłby prawie nowy (no powiedzmy do 3 kkm zakładając jazdę po Twoim mieście).

Napisano

Zdecydowanie wymień obydwa. Jak wymienisz jeden to nie będą pracować tak samo. Zawsze jeden będzie gorszy, bardziej miękki lub twrdy

Napisano

tyle razy bylo to poruszane, amorki i sprezyny itp. naleza do czesci wymienialnych kompletami... chyba ze wolisz inaczej zalezy od wlasciciela ... pozdr grinser006.gif

Napisano

wymieniaj oba.

amortyzator ma przeciez powiazania z hamulcami. to nie kosztuje az tyle zeby nie mozna bylo wymienic obu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.