Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coupe do 11 tys. pln?

Featured Replies

Napisano

Witam! Ja z sąsiedniego kącika. Rozbiłem swojego Punciaka i zastanawiam sie nad zakupem innego samochodu. Czy waszym zdaniem (proszę o poważne odpowiedzi) kupie do 11 tys. pln Megane Coupe 1.6 z rocznika 97-98 w jakimś rozsądnym stanie? Nie orientuje sie zupełnie w aktualnych cenach tego autka.

Napisano

Kupisz tylko teraz decyzja trudna jaka wersja jaki silnik phaza 1 jest do kupienia od około 8-9tysi z rocznika 96 , tylko sam wybierasz osiagi auta czy to bedzie 1,6e czy to bedzie 2,0 16v, najleprzym rozwiazaniem była by coupe z silnikiem F7R poprostu wymiata inne samochody .... pozdrawiam

w celu skomentowania zapraszamna prv .

Napisano

za 11 to 1.6e ładne jakieś, a w mocniejszym silniku po jakieś padaki niestety... i podstawa to kupuj z pewnego źródła, bo te zza granicy to złom... ja swojej szukałem ponad 3 miesiace... -ale warto było zlosnik.gif

Napisano

> za 11 to 1.6e ładne jakieś, a w mocniejszym silniku po jakieś padaki

> niestety... i podstawa to kupuj z pewnego źródła, bo te zza

> granicy to złom... ja swojej szukałem ponad 3 miesiace... -ale

> warto było

I TU SIE NIE ZGODZE

kupiłem megane coupe phaze 1 2.0 115ps 97rok z grudnia czena wyszła 12tysi z opłatami w stanie przyzwoitym jak narazie zero problemów a i osiągi odrobine ciekawsze od 1,6e

taka propozycja autka klubowicza które jest zadbane i sprawdzone

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1748221

Napisano
  • Autor

> I TU SIE NIE ZGODZE

> kupiłem megane coupe phaze 1 2.0 115ps 97rok z grudnia czena wyszła

> 12tysi z opłatami w stanie przyzwoitym jak narazie zero

> problemów a i osiągi odrobine ciekawsze od 1,6e

> taka propozycja autka klubowicza które jest zadbane i sprawdzone

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1748221

Dzięki za rady. :-) Nie szukam 2.0 8V,bo to prawdziwe smoczysko podobno - tymbardziej F7R,a za LPG to ja podziękuje - to sie dobrze w kuchni sprawdza tylko... ;-) Też trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - wydaje mi sie,że te 115 KM to taka sama żadna rewelacja w tym samochodzie jak i 90 KM. Tymbardziej,ze podobno 1.6 jest dość podatny na dłubanie.Przypuszcam też,że wiecej znajdę 1.6 w dobrym stanie niż 2.0 - 2.0 nie kupuje sie przecież do spokojnych niedzielnych wycieczek z rodziną za miasto. Ale oczywiście od każdej zasady są wyjatki. ;-) Wolę już rzeczywiscie poszperać za niezajeżdzonymi 1.6e - z tego co teraz widze,to mozę nawet z rocznika 1998 sie znajdzie.

Z innej beczki - slyszałem,ze trzeba zwrócić uwagę na lampy przednie, zderzaki i coś tam jescze - bo podobno często po dzwonach przeszczepiano te elementy z Classica i można sie po tym łatwo zorientować ze auto było dzwonione. Jak to jest dokładniej?

Napisano

> Dzięki za rady. :-) Nie szukam 2.0 8V,bo to prawdziwe smoczysko

> podobno - tymbardziej F7R,a za LPG to ja podziękuje - to sie

> dobrze w kuchni sprawdza tylko... ;-) Też trzeba spojrzeć

> prawdzie w oczy - wydaje mi sie,że te 115 KM to taka sama żadna

> rewelacja w tym samochodzie jak i 90 KM. Tymbardziej,ze podobno

> 1.6 jest dość podatny na dłubanie.Przypuszcam też,że wiecej

> znajdę 1.6 w dobrym stanie niż 2.0 - 2.0 nie kupuje sie przecież

> do spokojnych niedzielnych wycieczek z rodziną za miasto. Ale

> oczywiście od każdej zasady są wyjatki. ;-) Wolę już

> rzeczywiscie poszperać za niezajeżdzonymi 1.6e - z tego co

> teraz widze,to mozę nawet z rocznika 1998 sie znajdzie.

> Z innej beczki - slyszałem,ze trzeba zwrócić uwagę na lampy

> przednie, zderzaki i coś tam jescze - bo podobno często po

> dzwonach przeszczepiano te elementy z Classica i można sie po

> tym łatwo zorientować ze auto było dzwonione. Jak to jest

> dokładniej?

widzę, że czytasz forum klubowe brawo.gif kilka miesięcy temu też szukałem info na temat qpy, znalazłem tam mega dużo topików o kupowaniu qpy. warto poświęcić wieczór i przeczytać przynajmniej kilka takich tematów.

faktycznie qpa jest dośc charakterystycznym autem i łatwo można poznać czy przypadkiem któryć element nie jest podmieniony(dzielone światła, zderzaki itp.) warto podsyłać na forum linki z aukcji, koledzy zobaczą i wytkną, czasem przesadnie to co widzą.

miałeś młode PII i musisz być przygotowany na auto starsze i nie koniecznie tak zwarte(nie wiem jak to określić, zwarte, sztywne, nierozlatane itp). też szukałem qpy 1997-1998 16e, niestety z około dwudziestu, które widziałem żadne nie nadawało się do kilkuletniej jazdy oslabiony.gif wyraźnie czuć było zapędy sportowe właścicieli. szukałem długo, aż zorientowałem się, że za tą samą kasę kupię znacznie młodsze bravo/brawę. bravo jest tutaj alternatywą ok.gif nie zmienia to faktu, że qpa ma świetną sylwetkę serduszka.gif

moja żona jak wsiadła do świetnej qpety na tył to nie chciała wysiadać, tak się babie wygodnie tam siedziało zlosnik.gif

powodzenia w poszukiwaniach

Napisano
  • Autor

a takie:

LINK

Coś ten przebieg nie-teges..:-/ Moze ktoś zna kojarzy to autko??

Napisano

> a takie:

> LINK

> Coś ten przebieg nie-teges..:-/ Moze ktoś zna kojarzy to autko??

pewnie zera na końcu brakuje

linki to wstawiaj na forum klubowe RMC, jest tam odpowiedni dział ok.gif

Napisano

> Dzięki za rady. :-) Nie szukam 2.0 8V,bo to prawdziwe smoczysko

> podobno - tymbardziej F7R,

No co do spalania to napewno nie bedzie tyle spalała co punto ale spalanie od 7 do 9litrów, jak narazie ciekaw jestem jak bedzie w zimie, a co do silnika 2.0 115ps ojciec miał w lagunie i na dzien dzisiejszy gostek ma na tym silniku 500tysi/km i nadal smiga jako taxi. jeszcze jedno pytanie poczym poznac skatowane auto??

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam! Ja z sąsiedniego kącika. Rozbiłem swojego Punciaka i

> zastanawiam sie nad zakupem innego samochodu. Czy waszym zdaniem

> (proszę o poważne odpowiedzi) kupie do 11 tys. pln Megane Coupe

> 1.6 z rocznika 97-98 w jakimś rozsądnym stanie? Nie orientuje

> sie zupełnie w aktualnych cenach tego autka.

No własnie tez zastanawiam sie nad zakupem Coupe...i mysle który lepszy jest silnik..aby był jak najbardziej oszczedny 1.6...2.0..czy zostac na benzynie czy juz kupic z przeróbka na gaz...a bede jezdził około 10-12 tys rocznie.Pozdrówka wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.