Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kilka pytan odnosnie CA

Featured Replies

Napisano

Witam,

1.Mam pytanko najpierw odnosnie tej instalacji co juz mam w aucie..a mianowicie co zrobic gdy slysze dzwiek odtwarzanej plyty..(nie mam wzmaka) czytalem ze to moze byc od zle podlaczonej masy ale sam ja podlaczalem tak jak powinno byc i od obudowy radia i od samego radia wiec niewiem..

2.Co do samych glosnikow to spodziewalem sie lepszego dzwieku a mianowicie basu..ale to moze kwestia niewytlumionych drzwi?? bo bas mam narazie taki papierowy i przy 30/50 volume juz charczy:/ U mojego ojca w Mondeo na chyba fabrycznych glosnikach i radiu co prawda chodzi to cieszej ale bas ma lepszy :/

3.kolejna sprawa ze jak wlaczam loudness i wylaczam to nie mam zadnej roznicy czy to normalne??

4. Posiadam radyjko z 3 RCA i sterowaniem suba.. i chcialbym to wykorzystac..no i teraz jakiego mam wzmaka kupic do suba?? chcialbym rowniez zasilic glosniki w drzwiach..no i zastanawiam sie albo nad carpowerem 602 ale by to zasilalo tylko suba..no a jakbym chcial 4 kanalowke to jedynie jakis blaupunkt..ale wtedy bede mial tylko kolo 160rms w mostku dla suba a to moze byc za malo.. ostatnia mozliwosc to kupic carpowera 4kanalowego (chyba 70rms na kanal) ale co wtedy z glosnikami przednimi jak ja je mam 50rms to mi je moze spalic prawda?? a w wzmaku nie ma osobnej regulacji mocy dla 2 kanalow i osobnej dla pozostalych 2 dla suba np?? jak to najlepiej rozplanowac ??

Bede wdzieczny za jakies pomysly..

Napisano

głośniki słabo ci grają ponieważ (jak już wspomniałeś) masz nie wygłuszone drzwi, no i pewnie dlatego, że dostają za mało mocy i głośnik jest słabo kontrolowany. przy włączaniu loudness powinieneś słyszeć różnice, może masz coś w radiu walnięte... nie wiem, niech się inni wypowiedzą. a co do wzmacniacza to ma osobną regulację na dwa kanały przednie i dwa tylne więc z dostosowaniem mocy na przednie głośniki nie będzie problemów.

Napisano

ad 1. kup sobie filtr przeciwzakłuceniowy. (co prawda nie jest on rozwiązaniem na "pętlę masy" ale w znacznej większości przypadków pomaga. Ciekawe że słyszysz mechanizm radyjka bez wzmaka.

pozniej wygłusz drzwi. i podaj ile chcesz kasy przeznaczyc na głosniki i wzmak i sub.

Napisano

ad.1 sprawdz czy czasem ktorys kabelek RCA nie dotyka obudowy radia albo gdzies masy jak wmontujesz radio.

ad.2 A jakie to glosniki bo nie wspomniales... (BTW jakie radio takze napisz).

Ogolnie - okresl kase jaka chcesz (mozesz) przeznaczyc na modernizacje i co chcesz zrobic to bedzie latwiej Ci pomoc...

Napisano
  • Autor

mnie tez to dziwi..:/ slysze takie "cyk.cyk...cyk.cyk....."

drzwi wyglusze ale chyba dopiero jak sie cieplej zrobi...

Teraz na dniach chce kupic sobie wlasnie wzmaka pierwsze podlacze go narazie pod przedni system i zobacze jak bedzie gralo i potem dokupie suba..na wzmaka chce dac okolo 300zl na suba tez cos kolo tego..

przod mam chyba dobry bo kupowalem go niedawno dzieki wlasnie forom..

No i glowny problem teraz to jaki ten wzmak..tak zeby wykorzystac mozliwosc radia ktore daje mi 3 wyjscia rca.. najlepiej jakas 4kanalowka..chyba ze darowac sobie podlaczenie przodu ??

Napisano
  • Autor

> ad.1 sprawdz czy czasem ktorys kabelek RCA nie dotyka obudowy radia

> albo gdzies masy jak wmontujesz radio.

> ad.2 A jakie to glosniki bo nie wspomniales... (BTW jakie radio takze

> napisz).

> Ogolnie - okresl kase jaka chcesz (mozesz) przeznaczyc na

> modernizacje i co chcesz zrobic to bedzie latwiej Ci pomoc...

Jesli sie nie myle to wyswietla sie to co mam w podpisie :>? ale jakby co to mam jvc721, zestaw dwudrozny dls b6a 80/50rms

a ile kasy chce przeznaczyc napisalem wyzej wink.gif

Powaznie martwi mnie to loudness..moze mam faktycznie radio walniete? kasa ok 300wzmak 300 sub oczywiscie jesli trzeba bedzie tam dolozyc to sie dolozy ale wolalbym nie..raczej sprzet budzetowy a dobry.. pozdro..

EDIT: co do tego radia to to cykanie mi nie przeszkadza..bo to slychac tylko wtedy np jak jest szum ale jeszcze nie ma muzyki..ale mozliwe ze to przez kable bo tam juz nie ma miejsca i mozliwe ze sie cos postykalo..tylko loudness mnie martwi..ale ogolnie dzwiek wydaje sie ok..

Napisano

IMO ilosc wyjsc wzmaka nie determinuje ilości wzmacniaczy.

w zestawach pasywnych i tak używasz 2xRCA = przod i sub.

jakie to głosniki, dobre, dzieki forum kupione ale jakie?

kupno wzmaka ci nic nie da i IMO za wczesnie to robisz. najpierw powalcz z radyjkiem, byc moze jest uszkodzone....:(

pozniej wygłusz drzwi, bez tego dalsze inwestowanie nie ma sensu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.