Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po raz kolejny ssanie w cc700 ale...

Featured Replies

Napisano

...ale objaw jest inny niz w postach ktore znalazlem w szukajce.

Rano wyciagam ssanie, deptam gaz i łapie dopiero za 4-5 razem. Potem dostaje wysokich obrotów i juz wszystko jest jak najbardziej OK. Swiece, kable OK (nowe).

macie jakies pomysly?

mądralom którzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia a jedynie porady w stylu (aisan to zło, zmien gaznik, ew, swap) serdecznei dziekuje i sugeruję pojsice pod..choinkę

Napisano

1.Temperatury troche spadły,

2. Sprawdź czujnik połozenia wału- czy czysty

3. Może paliwo być do bani,

4. Może się też gaźnik zasyfił,

Od jak dawna masz taki problem?

Może mu przejdzie.

Mój źle palił z rana jak miał brudny czujnik wału.

Przeczyściłem go WD 40 i jest dobrze.

Nie wiem od czego to zależy ale teraz gdy przymroziło to mi lepiej pali niż jak jest ciepło.

Od strzała - zero kręcenia.

Napisano
  • Autor

> 1.Temperatury troche spadły,

> 2. Sprawdź czujnik połozenia wału- czy czysty

> 3. Może paliwo być do bani,

> 4. Może się też gaźnik zasyfił,

> Od jak dawna masz taki problem?

> Może mu przejdzie.

dzieki za zainteresowanie

- problem od ostatnich mrozów - tyle ze rok wczesniej nawet w czaisie -20 odpalal "od kopa";

- byc moze paliwo - fakt, odpalam na benzynie ale potem przelaczam na gaz, wiec bena jezdzi dlugo. miedawno jednak zalalem mu przed zima z 10l;

- czujnik polozenia wału - byc moze ale sie zastanawiam czy gdyby byl zasyfiony to odpalalby normalnie na cieplym silniku?

Napisano

To ja bym się zainteresował czy Aisanik podaje normalnie ssanko.

Raczej sie coś zasyfiło.

Co przeczyścic to Ci nie powiem bo nie wiem.

Niech sie inni mądrzejsi wypowiedzą.

Posprawdzaj dobrze wężyki.!!!

Napisano

Witam a sprawdzales czy przepustnica ssana zamyka sie do konca i czy ssanie dziala poprawne tzn czy wszystkie stopnie ssania dzialaja.

Napisano
  • Autor

> Witam a sprawdzales czy przepustnica ssana zamyka sie do konca i czy

> ssanie dziala poprawne tzn czy wszystkie stopnie ssania

> dzialaja.

nio wlasnie, Poczytalem sobie dzis te madra ksiazke i zszedlem na dół zobaczyc przepustnicę. Odkrecilem chwytak powietrza na gazniku, przepustnica obraca się, jest mocno skrecona ale przy maksymalnie zaciagnietym ssaniu zostawia minimalny uchył - i nie wiem teraz czy ma CALKOWICE zaslaniac dolot powietrza czy powinna byc lekko uchylona?

edit:

najnowsze wiadomosci:

zszedlem na dół, ponownie odrkecilem chwytak i faktycznie, sruba regulacji ssania (ta z tylu gaznika) byla wykrecona prawie calkowicie. Skrecilem ją prawie do konca. Przepustnica zaczela bardzioej domykac ale jeszcze nie zupelnie do konca.

Stwierdzilem ze dzwignia która steruje przepustnicą zatrzymuje sie na pierwszym zebie tarczy ale przy mojej "recznej" pomocy, po depneiciu gazem i pociagnieciu linką wraca na poz II - przypuszczam ze to spowodowane jest tym ze silnik jest juz rozgrzany? Poprawcie mnie jesli rozumuję źle

zobaczymy co bedzie rano

Napisano

> ...ale objaw jest inny niz w postach ktore znalazlem w szukajce.

> Rano wyciagam ssanie, deptam gaz i łapie dopiero za 4-5 razem. Potem

> dostaje wysokich obrotów i juz wszystko jest jak najbardziej OK.

> Swiece, kable OK (nowe).

> macie jakies pomysly?

> mądralom którzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia a jedynie

> porady w stylu (aisan to zło, zmien gaznik, ew, swap) serdecznei

> dziekuje i sugeruję pojsice pod..choinkę

miałem te same problemy z aisanem( odpalanie z rana) nikt nie mógł mi tego wyregulować , cały problem polega na tym że trzeba ustawić przepustnice pod chwytem pow. gaznika względem tarczy z tyłu (nie jest to takie proste) bo tam mm gra role , przepustnica ta ma sie całkiem nie domykać bo którędy będzie powietrze lecieć , zrobiłem tak , w Chorzowie jest firma która się zajmuje regeneracją gażników umówiłem się tam u nich wuregulowali jak trzeba i skończyły sie moje problemy z odpalaniem rannym ,

Napisano

jeżeli chcesz by ci autko wogóle odpalało to nie dotykaj tej śruby bo rozregulujesz całowicie ten cód. Ta śróba odpowiada za obroty ssania i na zimnym silniku powinny on sięgać ok 2500 a na letnim tj przed 15st ok 3000. Po zaciągnięciu ssania zapadka na zembach ma się ustawić na pierwszym lub jak kto woli na ostatnim (najdłuższym), zaraz po odpaleniu schodzi na drugi (również dość długi zombek) po osiągnięciu 15st zeskakuje na trzeci bardzo króciutki i tak już zostaje. Przepustnica ssania na zimnym silniku ma być całkowicie zamknięta przed odpaleniem autka a tuż zaraz po odpaleniu następuje jej częściowe uchylenie (zeskok na 2 zombek). Jeżeli masz problem z porannym odpalenie to spróbuj w następujący sposób: podstawowa procedura tj. ssanie na max gaz do dechy i puścić a następnie wcisnąć go do połowy i zacząć kręcić rozrusznikiem, zaraz jak zaskoczy puścić gaz i przegazować. Powinno pomóc PS. sorki za ortografie smile.gif

Napisano
  • Autor

> jeżeli chcesz by ci autko wogóle odpalało to nie dotykaj tej śruby bo

> rozregulujesz całowicie ten cód. Ta śróba odpowiada za obroty

> ssania i na zimnym silniku powinny on sięgać ok 2500 a na letnim

> tj przed 15st ok 3000. Po zaciągnięciu ssania zapadka na zembach

> ma się ustawić na pierwszym lub jak kto woli na ostatnim

> (najdłuższym), zaraz po odpaleniu schodzi na drugi (również dość

> długi zombek) po osiągnięciu 15st zeskakuje na trzeci bardzo

> króciutki i tak już zostaje. Przepustnica ssania na zimnym

> silniku ma być całkowicie zamknięta przed odpaleniem autka a tuż

> zaraz po odpaleniu następuje jej częściowe uchylenie (zeskok na

> 2 zombek). Jeżeli masz problem z porannym odpalenie to spróbuj w

> następujący sposób: podstawowa procedura tj. ssanie na max gaz

> do dechy i puścić a następnie wcisnąć go do połowy i zacząć

> kręcić rozrusznikiem, zaraz jak zaskoczy puścić gaz i

> przegazować. Powinno pomóc PS. sorki za ortografie

dzieki Panowie za pomoc i wskazówki.

Wzialem wczoraj ksiazke i przestudiowalem schemat ssania w aisanie. Faktycznie, po rozbiorce chwytaka okazalo sie ze przepustica nie domykala się a dzwignia opierala sie na 2 zębie tarczki. Winna temu byla śruba regulacji ssania wykrecona rpawie calkowicie (obroty byly cholernie wysokie) Skrecilem ją zupelnie w dół i ponownie odkecilem na tyle zeby trzymal ssanie ( na 1 zębie) ale nie wiecej. Dzis rano odpalil od kopa, nawet obrotu nei zrobil, heh

to jest dowod na to ze nawet srednio inteligentny pawian jest w stanie wyczaic OCB w tym gazniku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.