Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto szaleje - cuda na kiju

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zająłem się ostatnio podłączeniem czujnika cofania do przewodu zasilającego światła cofania. Czujnik podłączyłem, wsiadam do samochodu, przekręcam stacyjkę i ... zaczeła mi chodzić tylna wycieraczka, pomimo wyłączenia jej na włączniku przy kierownicy. jej praca byłą bardzo dziwna - chodziła wolno i strasznie buczał jej silniczek. Silnik punto odpalał ale za chwile gasł, na desce świeciła się kontrolka włączonych świateł mijania, chociaż światłą były wyłączone i się nie świeciły, dodatkowo paliły się wszystkie kierunkowskazy (nie migały). Moje podejrzenia padły na wycieraczkę co to ona jakieś zwarcie robi (padał deszcz a klapa była podniesiona długo do góry - możliwość zwierania silniczka). I jak się chwilowo okazało słusznie, bo po wyciągnięciu bezpiecznika wycieraczki wszystko było ok. Następnego dnia wsiadam do auta, przekręcam kluczyk - wycieraczka znów zaczyna buczeć i słabo chodzić. Odkręciłem plastik na tylnej klapie i odłączyłem kabel od silniczka wycieraczki (wyglądał na suchy). Ponowne przekręcenie stacyjki - zapaliły się wszystkie kierunkowskazy, silnik pochodził chwile i zgasł. Ponownie zapalam, silnik chodzi, nie włączyły się już kierunkowskazy. Wycieraczka cały czas odłączona. Po oświetleniu wewnętrznym widzę, że gdy samochód gaśnie siada strasznie napięcie.

Chwilowo jest ok, ale nie chcę żeby takie udziwnienia spotkały mnie na trasie.

No i o co tutaj chodzi?? wrrr.gif bo mnie już krew zalewa grrr. Wina jakiegoś zwarcia czy komputer oszalał? mlot.gif

Niech ktoś coś poradzi beksa.gif

Napisano

Pewnie podpiołes sie masa nie tu gdzie trzeba i teraz masa do czujników idzie przez wycieraczke.... poszukaj innej i powinno pomoc biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Oj, niestety nie, problem się powtarza przy całkowicie odłączonum czujniku cofania no.gifniewiem.gif

Napisano

smile.gif> Oj, niestety nie, problem się powtarza przy całkowicie odłączonum

> czujniku cofania

zle podpietą masz mase(a raczej jej nie masz)jest taka kosc-złaczka na prawym nadkolu z przodu -sprawdz ją u mnie byla poluzowana i nie stykała dobrze(jest to masa dle kilku rzeczy miedzy innymi wycieraczki i swiatła.

• 2 lata później...
Napisano

> Oj, niestety nie, problem się powtarza przy całkowicie odłączonum

> czujniku cofania

Ico, ta kostka była winna? crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.