Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mniejsze zło...

Featured Replies

Napisano

Auto: Fiat Brava (auto zony, ktorym poruszam sie w czasie weekendu, glownie z malym synkiem smile.gif

Radio: Pioneer DEH 7700

Przod: midbas GMS2600, tweeter z zestawu GMS990 (za chwile moment wymiana przodu na PB S6C + wygluszenie drzwi)

Problem jest taki, ze nie ma niskich tonow. Powinna byc skrzynka, ale wiekszosc bagaznika zajmuje wozek i inne niezbedne dla malucha rzeczy. Generalnie brak miejsca!

Solution No.1:

W szafie w domu lezy sobie Monacor Carpower CRB200CTR ( http://carpower.pl/index.php?id=2〈=pl&id_cat=17&id_item=43). Za pomoca wlokna szklanego wypelniam boczek bagaznika pomiedzy nadkolem a tylem przy zaslepce od tylnych swiatel, na przod plyta z MDFu z otworem na glosnik. Calosc podpinam bezposrednio pod Pionka (przy podlaczeniu na 2 ohm, jako symulacja suba na tylnych glosnikach, Pionek napedzi ten glosnik - mialem tak poprzednio w Matizie, w skrzynce zamknietej 20 l., efekt zadawalajacy). Pogladowe rozwiazanie z Marea Weekend: a) http://www.autoradia.pl/files/10/img/DSC00865.JPG b) http://www.autoradia.pl/files/10/img/DSC00888.JPG

Solution No 2.

Czy moze nie bawic sie (choc taka zabawa bylaby przyjemna smile.gif )i kupic:

http://allegro.pl/item154979156_blaupunkt_thb_200a_aktywny_bas_140w_sklep_gw_favat.html

Tak naprawde potrzebuje uzupelnienie niskich tonow, ktorych obecnie nie ma. Za glosno nie moge sluchac, bo synek w samochodzi glownie spi. Jak czasem jade sam - wtedy mam okazje glosniej posluchac.

Muzyka do jazdy z zona i z dzieckiem: jazz, chill out oraz ogolna ramowka Radia Pin 102FM.

No to tradycyjnie - co Koledzy radzicie...?

Napisano

powiem tak:

wygłusz sobie drzwi dobrym materiałem zamontuj powerbasy. posłuchaj....ja czasem stwierdzam że sub mi nie jest potrzebny. (mam co prawda inne głośniki) ale stworzenie odpowiednich warunków pracy głośnikom jest tu kwestią bezdyskusyjną i absolutnie niezbędną

po montażu....posłuchaj sobie....może się okazać że nie potrzebujesz suba...

a jak jadę z dzieckiem (siedzi z tyłu w foteliku) to suba wyłączam na radyjku i jest ok bo i tak w takim towarzystwie za głośno sie nie da słuchać.

Napisano
  • Autor

> powiem tak:

> wygłusz sobie drzwi dobrym materiałem zamontuj powerbasy.

> posłuchaj....ja czasem stwierdzam że sub mi nie jest potrzebny.

> (mam co prawda inne głośniki) ale stworzenie odpowiednich

> warunków pracy głośnikom jest tu kwestią bezdyskusyjną i

> absolutnie niezbędną

> po montażu....posłuchaj sobie....może się okazać że nie potrzebujesz

> suba...

> a jak jadę z dzieckiem (siedzi z tyłu w foteliku) to suba wyłączam na

> radyjku i jest ok bo i tak w takim towarzystwie za głośno sie

> nie da słuchać.

Wiesz - jak ktos raz mial w aucie zestaw z pelna scena to sie potem 2/3 sceny juz nie zadowoli. Jakbym chcial tylko zestaw przedni to bym zadal pytanie w stylu "a jaki zestaw do przodu, zebym mial bardzo mocny bassik" cfaniaczek.gif

Dlatego tez mysle o PBS6C, ktory zapewni mi ladne niskie srednie w jazzie i mysle tez o dodaniu niskich tonow.

Napisano

zrealizowałbym zabudowę z pkt 1 -jakaś podstawa

a na przyszłość w 20L gra b dobrze kilka znanych głośników

nr 2 sobie odpuść, za 500zł wolałbym jakiegoś wzmaka GZ do przodu. IMO da więcej pożytku niż ta pierdziawka.

ps. może się nie znam ale sub w bagażniku średnio wpływa na poprawę sceny, która ma być z przodu.

Napisano
  • Autor

> ps. może się nie znam ale sub w bagażniku średnio wpływa na poprawę

> sceny, która ma być z przodu.

a to na co sub w bagazniku niby wplywa? na wibracje karoserii? smile.gif

Napisano

> a to na co sub w bagazniku niby wplywa? na wibracje karoserii?

najprędzej na pasmo przenoszenia zestawu grającego. a jego brak nie pomniejsza ci sceny o 1/3.

Napisano
  • Autor

> najprędzej na pasmo przenoszenia zestawu grającego. a jego brak nie

> pomniejsza ci sceny o 1/3.

Przepraszam - ale nie bijmy piany bo sie nie dogadamy. Kazdy inaczej slyszy i lubi co innego.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.