Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pedal sprzegła?

Featured Replies

Napisano

Panowie mam maly problem z pedalem sprzegla a mianowicie odstaje w gore ok 2, 3 cm od normy tz od poziomu podstawowego" np pedalu hamulaca-chodzi o to ze metalowy pret(chyba to pret od silownika) zakonczony czyms w rodzaju kulki laczy sie z pedalem-kulka jest wetknieta w jakis bialy plastik "w pedale" no ale u mnie do w/w"podstawowego poziomu"jest wszystko normalnie a potem kulka jakos wyskakuje z palstiku i to jest ten wlasnie odchyl 2,3 cm. Pret zostaje w miejscu a pedal pod wplywem spreczyny idzie jeszcze troche 2,3 cm. Pyatnie jest nastepujace czy da sie cos z tym fantem zrobic moze juz ktos z was to przerabial moze idzie gdzies dostac ten "wklad pedalu"czyli ten bialy plastik-troche to dziwne ze ciegno sprzegla polaczone jest z pedalem na zasadzie wcisku i to jeszcze w jakies plastikowe gowienko-ja spodziewalem sie ze ciegno bedzie jakos przykrecone-moze ktos z was cos wie na ten temat bo szczerze mowiac dostep do tego miejsca jest lichy i srednio widac.Z gory dzieki za wskazowki

Napisano

........niestety nie pamiętam samego sposobu połączenia kulki na końcu siłownika z pedałem a konkretnie z plastikiem o którym piszesz (wymieniałem siłownik w ASO na gwarancji z powodu piszczenia pedału sprzęgła - pozmianowy ma kulkę metalową i nie piszczy smile.gif ) ale skoro pedał jest jak najbardziej "metalowy" a trzymający siłownik element "plastik" to podejrzewam, że da sie zgwałcić i wyciągnąć sam plastik.........

co do mocowania kulki to wydaje mi sie że ona wsuwana jest w gniazdo a nie wciskana ale może sie mylę niewiem.gif.........

[

Napisano
  • Autor

Witam ponownie minely 2 dni jak pisalem ze mi pedal sprzegla odstaje za wysoko to teraz mam: owszem pedal odstaje dalej ok 3 cm w gore ale cos sie stalo bo sprzeglo bierze jakos od samej podlogi i jakos strasznie gwaltownie a na pedale czuje opor dopiero gdzies w polowie drogi od jego polożenia podstawowego do podlogi wiec nie wiem juz co jest grane-mialem juz kiedys cos takiego(ktos przede mna zle zamontowal silownik i pekl czy cos takiego) pojechale wtedy do ASO i tam wymienili mi ten silownik i wszystko bylo ok no a teraz troche to dziwne bo pedal opadl dopiero dzis a ja odczepialem silownik od pedalu sprzegla(zupelnie nieskomplikowana czynnosc-podgiolem pedal max do gory i wyciagnolem metalowy pret silownika z pedalu-tyleee) w niedziele-chyba nic tam nie powinienem spaprac sam juz nie wiem-wymienial kiedys ktos ten siwlownik z innego powodu niz jego skrzypienie???

Napisano

> Witam ponownie minely 2 dni jak pisalem ze mi pedal sprzegla odstaje

> za wysoko to teraz mam: owszem pedal odstaje dalej ok 3 cm w

> gore ale cos sie stalo bo sprzeglo bierze jakos od samej podlogi

> i jakos strasznie gwaltownie a na pedale czuje opor dopiero

> gdzies w polowie drogi od jego polożenia podstawowego do podlogi

> wiec nie wiem juz co jest grane-mialem juz kiedys cos

> takiego(ktos przede mna zle zamontowal silownik i pekl czy cos

> takiego) pojechale wtedy do ASO i tam wymienili mi ten silownik

> i wszystko bylo ok no a teraz troche to dziwne bo pedal opadl

> dopiero dzis a ja odczepialem silownik od pedalu

> sprzegla(zupelnie nieskomplikowana czynnosc-podgiolem pedal max

> do gory i wyciagnolem metalowy pret silownika z pedalu-tyleee) w

> niedziele-chyba nic tam nie powinienem spaprac sam juz nie

> wiem-wymienial kiedys ktos ten siwlownik z innego powodu niz

> jego skrzypienie???

Czesc,no to masz wydatek:) Mi kiedys tez skrzypialo i kolega stwierdzil ze mozna wyjac ten pret z kulka,a to nie prawda.Pedal wystawal,ale po 2 tygodniach juz nie wysprzeglal-pompa sprzegla do wymiany koszt okol0 130 zl+ wymiana.Pozdrawaim

Napisano
  • Autor

> Czesc,no to masz wydatek:) Mi kiedys tez skrzypialo i kolega

> stwierdzil ze mozna wyjac ten pret z kulka,a to nie prawda.Pedal

> wystawal,ale po 2 tygodniach juz nie wysprzeglal-pompa sprzegla

> do wymiany koszt okol0 130 zl+ wymiana.Pozdrawaim

No i chyba sie zgodze ze ta pompka mogla pasc tylko dlaczego co w niej jest takiego ze wlasciwie po jej dotknieciu jest zepsuta i po paru dniach nadaje sie do kosza-pytam bo zamowilem nowa i chialbym sam zalozyc no ale nie chialbym znow tego "delikatnego" ale jakże nieskomplikowanego ustrojstwa zepsuc

Napisano

> No i chyba sie zgodze ze ta pompka mogla pasc tylko dlaczego co w

> niej jest takiego ze wlasciwie po jej dotknieciu jest zepsuta i

> po paru dniach nadaje sie do kosza-pytam bo zamowilem nowa i

> chialbym sam zalozyc no ale nie chialbym znow tego "delikatnego"

> ale jakże nieskomplikowanego ustrojstwa zepsuc

A tego to nie wiem.Widzialem tylko ze trzeba fachowej reki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.