Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze hamulcowe do opla / SAKURA

Featured Replies

Napisano

Witam od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu nowych przednich tarcz i klocków. W sklepie panowie (można powiedzieć znajomy) polecają coś takiego: tarcze wentylowane (bo takie mają być) produkcji japońskiej firma nazywa się (jeśli dobrze zapamiętałem - napisze jak słyszę bo nie wiem jak się pisze) "SAKURA" Produkują ponoć dla Toyoty i innych japońców.

Pytam bo w stosunku do znanych / renomowanych są o 50 % tańsze.

Zakładając że normalnie komplet na oś kosztuje 150 zł za dwie tarcze to te kosztują 90 zł za komplet / oś.

Oczywiście klocki kupię już znane i renomowane.

Napisano
  • Autor
confused.gif widzę że nikt nie potrafi udzielić jakiejś rzeczowej odpowiedzi.
Napisano

> widzę że nikt nie potrafi udzielić jakiejś rzeczowej odpowiedzi.

No nie koniecznie nikt...

Dobrze piszesz - SAKURA. W zasadzie jest to jedna z firm której części stosuje się na "pierwszy montarz".

Tylko zastanawiające jest to, że cena części SAKURy jest na poziomie firmy HART, TOMEX itd... czyli NAJTAŃSZA na rynku.

Szczerze powiem jest zagadka... Muszę porozmawiać z właścicielem jedenj z hurtowni, która to importuje - to powiem coś więcej

Tak czy inaczej miałem w ręku te tarcze (nie wentylowane do opla 39,00zł), poza tym filtry powietrza, włącznik świateł awaryjnych (48,00zł), poduszkę amortyzatora przedniego(39,00zł) - i nie powiem bo wykonanie jest OK.

T

Napisano
  • Autor

z tego co mi znajomy powiedział że cena jest niska z racjie tego ze zaczynają dopiero stanieć z tymi produktami na polskim rynku. Z resztą jak w przyszłym miesiącu dostane wypłatę to po prostu kupię tylko nie wiem jeszcze z jakimi klockami i wtedy po wymianie napiszę opinie na ten temat.

Ale tak czy tak czekam jeszcze na jakieś opinie i informacje.

Napisano

> z tego co mi znajomy powiedział że cena jest niska z racjie tego ze

> zaczynają dopiero stanieć z tymi produktami na polskim rynku. Z

> resztą jak w przyszłym miesiącu dostane wypłatę to po prostu

> kupię tylko nie wiem jeszcze z jakimi klockami i wtedy po

> wymianie napiszę opinie na ten temat.

> Ale tak czy tak czekam jeszcze na jakieś opinie i informacje.

jesli to rzeczywiscie jest produkowane w japonii to mysle, ze nie ma sie sugerowac cena. mit o tym, ze japonskie jest lepsze nie wzial sie znikad. oni po prostu przykladaja ogromna uwage do jakosci. azjaci/ koreance wola placic wiecej i kupowac japonskie podezspoly (do maszyn produkcyjnych) niz swoje/chinskie/koreanskie. i tylko ze smutkiem stwierdzaja, ze niestety japonskie czesci sa zdecydowanie trwalsze niz ich.

wiem to z autopsji bo niestety mam nieprzyjemnosc wspolpracowac ze skosnymi.

Napisano
  • Autor

tylko się jeszcze nad klockami zastanawiam. Widziałem na forum kilka kombinacji o których ludzie piszą że "piszczą" tu chyba będę pionierem w doborze klocków grinser006.gif. Zastanawiam się tylko które klocki mają lepszą opinie.

Napisano

> tylko się jeszcze nad klockami zastanawiam. Widziałem na forum kilka

> kombinacji o których ludzie piszą że "piszczą" tu chyba będę

> pionierem w doborze klocków . Zastanawiam się tylko które

> klocki mają lepszą opinie.

ja zakupilem ebc zielone. tanie nie byly. wyciagne je w lato i zmierze o ile sie zmniejszyly. niestety czasem popiskuja - ale tylko czasami i delikatnie.

zapodawalem kiedys printscreeny z artykulu gdzie testowano klocki. TUTAJ JEST TEN TEKST zielone ebc plasowaly sie w czolowce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.