Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pasy bezpieczeństwa

Featured Replies

Napisano

Witam!

Niedawno założyłem podłokietnik. Super wygodnie, komfort zdecydowanie się poprawił. Jest tylko jeden mały problem. Jednk trochę niewygodnie zapina się pasy. Te zatrzaski do pasów mam prawie tuż pod podłokietnikiem i trochę się musze nagimnastykować, żeby je zapiąć i odpiąć.

Tak sobie pomyślałem, że mógłbym zamienić te zatrzaski na jakieś inne. O ile się nie mylę to w niektórych autach te zatrzaski nie są sztywne jak w Uniaku, ale elastyczne. To rozwiązałoby mój problem.

Wiecie może w jakich autach jest takie rozwiązanie? Ważne jest też to żeby klamka pasa była odpowiedniego kształtu czy teraz to juz jest standard i we wszystkich samochodach ta klamka wchodząca w zastrzask jest tego samego kształtu?

pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Niedawno założyłem podłokietnik. Super wygodnie, komfort zdecydowanie

> się poprawił. Jest tylko jeden mały problem. Jednk trochę

> niewygodnie zapina się pasy. Te zatrzaski do pasów mam prawie

> tuż pod podłokietnikiem i trochę się musze nagimnastykować, żeby

> je zapiąć i odpiąć.

> Tak sobie pomyślałem, że mógłbym zamienić te zatrzaski na jakieś

> inne. O ile się nie mylę to w niektórych autach te zatrzaski nie

> są sztywne jak w Uniaku, ale elastyczne. To rozwiązałoby mój

> problem.

> Wiecie może w jakich autach jest takie rozwiązanie? Ważne jest też to

> żeby klamka pasa była odpowiedniego kształtu czy teraz to juz

> jest standard i we wszystkich samochodach ta klamka wchodząca w

> zastrzask jest tego samego kształtu?

> pozdrawiam

mam ten sam problem od kiedy pojawił się podłokietnik , tak więc przyłącxzam się do pytania

Napisano
  • Autor

siedziałem i wymyśliłem, żeby wykręcić te zatrzaski z tylnej kanapy i wkręcić je do przodu. trochę będą luźne, ale może pójdzie... powinno być ok.

Napisano

Elastyczne zapinki do pasów ma maluch ale elegant, jest to na "drucie" który jest elastyczny ale zatrzask nie spada na podłogę. W 125p były inne końcówki do zapinania pasa- okrągłe średnicy około 8mm, więc nie podejdzie.

Napisano

Moglibyście wkleić jakąś fote z tym podłokietnikiem?? Skąd taki podłokietnik wziąść? O ile sie orientuje, to w unach nie montowano czegoś takiego, a przydałby sie na dłuższe podróże!

Napisano
  • Autor

> Moglibyście wkleić jakąś fote z tym podłokietnikiem?? Skąd taki

> podłokietnik wziąść? O ile sie orientuje, to w unach nie

> montowano czegoś takiego, a przydałby sie na dłuższe podróże!

Ja kupiłem taki: http://allegro.pl/item153345704_podlokietnik_superpromocja_czarny_8661_tuning_akc.html co do jakości to można mieć zastrzeżenia, bo nie jest najwyższych lotów, ale jest Ok. Zwłaszcza jak za tą cenę. Zmieścić to podłokietnik się zmieści - u mnie min odległośc pomiędzy fotelami 14.5 cm tylko jest problem z zamocowaniem tego. Podłokietniki standardowo montuje się do tunelu środkowego a w Uniaku próżno takiego szukać... Trzeba sobiew radzic inaczej. Ja zamocowałem, ale problem jest z pasami, bo podłokietnik przykrywa zatrzaski.

p.s. kupiłem dzisaj zatrzaski do CC i pasują idealnie. Długie, na cienkich nóżkach, które bez problemu wyprostowałem na imadle.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.