Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatki, uszlachetniacze

Featured Replies

Napisano

Ktore z nich sa rzeczywiscie warte uwagi, a ktore to zwykle wyrzucanie kasy w bloto?

STP do czyszczenia wtryskow - moze subiektywne odczucie, ale pewna poprawa jest. Tyle ze musze kupic jeszcze chyba jeden by to potwierdzic.

Na allegro jes pelno roznych Xeramicow, Liquid Molly, Valvoline, Wurth i krolujacy Ceramizer - co do tego ostatniego to mam jakies watpliwosci.

Do czyszczenia wtrysku, zaworow, silnika itp.

Od razu zaznaczam - probowalem STP i mam wrazenei ze ciut lepiej, ale sprawdzalem na silniku ktory chodzil gorzej niz powinien, wiec oczekiwany efekt to choc czesciowy powrot do normalnosci a nie mityczne tabletki na obnizenie spalania (a i takie widzialem)

Dlatego - co polecacie, jest sprawdzone i daje jakies efekty?

Napisano

Jak dla mnie ...

Jak jeszcze miałem Cieniaska, zastanawiałem się na Ceramizerem. Tym bardziej, że środek wygląda na "normalny". O ile można tu mówić o normalności.

Na pewno wystrzegałbym się wszelkiego rodzaju "doktorów", a już na pewno środków opartych na teflonie.

Lekka noga, regularna wymiana oleju i filtrów powinna zapewnić długie życie silnika.

Chociaż i wspomniany ceramizer, działa na zasadzie jakiegos nagaru osadzającego się na ściankach ...

Napisano

> Ktore z nich sa rzeczywiscie warte uwagi, a ktore to zwykle

> wyrzucanie kasy w bloto?

> STP do czyszczenia wtryskow - moze subiektywne odczucie, ale pewna

> poprawa jest. Tyle ze musze kupic jeszcze chyba jeden by to

> potwierdzic.

> Na allegro jes pelno roznych Xeramicow, Liquid Molly, Valvoline,

> Wurth i krolujacy Ceramizer - co do tego ostatniego to mam

> jakies watpliwosci.

Osobiście używałem dodatki Liqui Moly STRONA DYSTRYBUTORA W POLSCE ( zwróć uwagę na nazwę, bo możesz dostać nieoryginalne badziewie).

Firma której zaufałem i jest to naprawdę niemiecka jakość, rozwijana od bardzo wielu, wielu lat.

Co prawda do uniaka jeszcze nic nie dodawałem - bo nie mam takiej potrzeby - wszystko dobrze chodzi, ale w wielu poprzednich od kaszlaka do merca beczki dodawałem i zawsze widać było znaczną poprawę.

Napisano

widać było znaczną

> poprawę.

Tzn. co?

Spadek spalania, większą moc, równiejsze obroty?

Co do spadku spalania, po przeliczeniu wydatków możemy się rozczarować "oszczędnościami"... sciana.gif

Osobiście nie stosowałem.

Napisano

Polecam Xeramica- czyści wtryski, cena ok. 15zł buteleczka chyba na 60l paliwa plus dolanie Pb98 np VERVA Orlenowska i kilkakrotnie dłuższa trasa i lekkie przegonienie autka, tak ok. 20km żeby miało czas zadziałać waytogo.gif

Napisano

> Polecam Xeramica- czyści wtryski, cena ok. 15zł buteleczka chyba na

> 60l paliwa plus dolanie Pb98 np VERVA Orlenowska i kilkakrotnie

> dłuższa trasa i lekkie przegonienie autka, tak ok. 20km żeby

> miało czas zadziałać

No tak ... PB98 i środek czyszczący. Ciekawe co tu działa lepiej confused.gif środek czy PB spineyes.gif

Napisano

> No tak ... PB98 i środek czyszczący. Ciekawe co tu działa lepiej

> środek czy PB

Niesą to jakieś niebotycznie większe sumy, więc dlaczego niespróbować. To tak jak z "pewnym" 40% plynem chętnie kupowanym przez wiele osób, mozesz go kupić za 15zł ale też za 50zł- i częśc ludzi powie skoro jest po 15zł to po co przepłacać zakrecony.gifrotfl.gifpub2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.