Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zablokowane drzwi pasazera

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Krotka historia mojego problemu....

Jakies 1,5 miesiaca temu, parkujac pod domem zamknalem drzwi do mojego Stilaka. Wracajac za okolo 30 min zauwazylem ze nie moge otworzyc drzwii pasazera. Pilot działa, bolec w drzwiach tez sie porusza, szyba dziala, ale nie moge otworzyc drzwi. Zarowno probując od środka, jak i od zewnątrz. Pojechałem po kilku dniach do ASO w Tychach (powiedziano mi ze zrobią to na poczekaniu) i czekałem cierpliwie na naprawę. Nieszczęscie sprawiło ze mialem jeszcze inne rzeczy do zrobienia. Po 3 godzinach uborykali się z uszczelnieniem półośki (tzw. pocenie się na półośce). Po następnych 2h (chodząc już wk...ny od kąta do kąta) oznajmili mi ze przed świętami, o ile chce mieć samochód na swieta to mi tego nie zrobia, bo nie moga sie dostac do srodka drzwi, gdyz sa zamkniete a aby sie tam dostac nalezy drzwii otworzyc!!! A nawet jakby te drzwii otworzyli, to nie maja zamka który prawdopodobnie trzeba będzie wymienić. Jak chce, to mi takowy zamek zamówią i umówimy się na następną wizytę w nowym roku. Na domiar złego, kazali mi jeszcze czekać prawie 1h aby naprawić regulacię położenia przednich świateł (chyba silniczek strzelił) -co wczesniej zglaszlem.

Pomyslalem sobie.. co mi pozostaje, przyjade za jakis czas i mi to naprawia, zostawie im samochod na caly dzien i powinno byc ok. Nic bardziej mylnego. Po przyjezdzie okolo 3tyg później i zostawieniu samochodu w ASO, po 1h otrzymuje telefon ze nie sa w stanie dokonac naprawy bo nie moga sie dostac do drzwi ktore sa zablokowane, a aby sie tam dostac nalezy takowe drzwii otworzyć sciana.gifjavascript:void(0)

sciana.gif

W zwiazku z powyzszym musza zawolac expertow z Fiata aby im to pomoglii naprawic .

Dodam tylko ze samochod jest na gwarancji.

Oddaje samochod w poniedzialek.......zobaczymy jak dlugo.....beda sie z nim bawic......a.... i jeszcze porysowali mi śrubokrętem tapicerkę tam gdzie odkręcali śruby a odkrecone śruby zapakowali mi do pudełeczka i kazali mi z tym tak jezdzic....(jeszcze znalazlem srubokret w samochodzie i drut).

Brak mi słów............................................

Napisano

Podjedź do fachowca od otwierania drzwi to straty beda mniejsze, moze cos poradzi.

Na ASO raczej nie licz, fachowcy poszli na swoje frown.gif

Napisano

No gitara auto na gwarancji zostaw az Ci naprawia a przez ten czas auto zastepcze hmm.gifW czym problem chyba dobrze kumam hmm.gif

Napisano

> No gitara auto na gwarancji zostaw az Ci naprawia

Jak zostawi i nie będzie koło niego sterczał, to w najlepszym razie naprawią mu ... za pół roku, o ile bardziej nie popsują. Tak piszesz, jakbyś nigdy w ASO nie był zlosnik.gif

Napisano

> Jak zostawi i nie będzie koło niego sterczał, to w najlepszym razie

> naprawią mu ... za pół roku, o ile bardziej nie popsują. Tak

> piszesz, jakbyś nigdy w ASO nie był

No to co ma sobie urlop bezplatny wziasc albo na pol etatu strozowanie ASIO? hmm.gifDostanie zastepcze i codziennie bedzie ich nawiedzal hehe.gifwpysk.gif20.GIF

Napisano

> No to co ma sobie urlop bezplatny wziasc

W praktyce taniej wyjdzie ok.gif - z resztą przecież nikt nie będzie otwierał tych drzwi dwa tygodnie. Dzwoni się ze skargą do Bielska - najlepiej już teraz informując, że uszkodzono boczek drzwi, FAP skontaktuje się z ASO, a w porozumieniu z ASO ustali się konkretny termin wisyty - to jest sprawa góra na parę godzin, przecież to nie kapitalka silnika, nie ma żadnych powodów żeby auto stało w serwisie więcej niż jeden dzień.

> Dostanie zastepcze

O ile dostanie no.gif - we Wrocławiu by nie dostał. zlosnik.gif

Napisano

Ale on jest z Tychow ! Centrala jest chyba hmm.gifw Tychach

P.S. Moze Szkot7 moglby coz pomoc? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Podjedź do fachowca od otwierania drzwi to straty beda mniejsze, moze

> cos poradzi.

> Na ASO raczej nie licz, fachowcy poszli na swoje

No raczej do fachowca to nie bo potem ASO powei ze to fachowiec tapicerke porysowal. Ale zapewne by bylo szybciej....

Napisano

> Ale on jest z Tychow ! Centrala jest chyba w Tychach

Chyba nie hmm.gif - Dyrekcja Handlowa FAP, dział Obsługi Posprzedażnej ma adres korespondencyjny w Bielsku. ok.gif

Z resztą to wszystko jedno: dzwoni się pod 0801191919 albo pod 0338135607 - obydwa numery prowadzą do tego samego celu ok.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> No to co ma sobie urlop bezplatny wziasc albo na pol etatu

> strozowanie ASIO? Dostanie zastepcze i codziennie bedzie ich

> nawiedzal

rotfl.gif Dobre...moze otworze agencje z funkcja tzw StrazASIO i bede oferowal uslugi zakrecony.gif

Napisano

> No raczej do fachowca to nie bo potem ASO powei ze to fachowiec

> tapicerke porysowal. Ale zapewne by bylo szybciej....

Sprobuj na priva skontaktowac sie ze szkot7.. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Sprobuj na priva skontaktowac sie ze szkot7..

W celu????? Chyba jeszcze poczekam do poniedzialku...na inwencje tworcza ASO

Napisano

> W celu????? Chyba jeszcze poczekam do poniedzialku...na inwencje

> tworcza ASO

Ty nie czekaj, bo nie ma na co - jutro rano dzwoń do FAP. Do ASO pojedziesz, jak już zamówią ten nowy boczek na podmianę porysowanego - bo w tej chwili to mogę się założyć, że im to nie w głowie... Jak im po prostu powiesz, żeby wymienili, to będą się starali dać Ci do zrozumienia, że Twoja sugestia jest co najmniej niestosowna. biglaugh.gif

Jeśli ich na początku nie ustawisz do pionu, to nigdy Ci tego nie zrobią porządnie. no.gif

Napisano
  • Autor

> Ty nie czekaj, bo nie ma na co - jutro rano dzwoń do FAP. Do ASO

> pojedziesz, jak już zamówią ten nowy boczek na podmianę

> porysowanego - bo w tej chwili to mogę się założyć, że im to nie

> w głowie... Jak im po prostu powiesz, żeby wymienili, to będą

> się starali dać Ci do zrozumienia, że Twoja sugestia jest co

> najmniej niestosowna.

> Jeśli ich na początku nie ustawisz do pionu, to nigdy Ci tego nie

> zrobią porządnie.

mhyy....no to jutro dzwonie... IThankYou.gif.

Napisano

> mhyy....no to jutro dzwonie... .

Powiedz zgodnie z prawdą, że boisz się, że Ci zniszczą samochód - bo już zaczęli, a jeszcze niczego nie naprawili. Z reguły po interwencji FAP ASO gwałtownie nabiera chęci do usunięcia usterek - również tych, które sami spowodowali ok.gif

Napisano

> Jakies 1,5 miesiaca temu, parkujac pod domem zamknalem drzwi do

> mojego Stilaka.

> nie sa w stanie dokonac naprawy bo nie moga sie dostac do drzwi ktore sa

> zablokowane, a aby sie tam dostac nalezy takowe drzwii otworzyć

Czyżby deadlock zadziałał? grinser006.gif

> Dodam tylko ze samochod jest na gwarancji.

Masz szczęście. smile.gif

> (jeszcze znalazlem srubokret w samochodzie i drut).

10% znaleźnego Ci się należy. Wobec tego oddajesz im drut i jesteście kwita. zlosnik.gif

Napisano

ja miałem podobny problem z drzwiami pasażera z przodu, bałem sie ASO wiec sam sobie to poprawiłem biglaugh.gifjakoś się udało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.