Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o felgi

Featured Replies

Napisano

witam!

rzadko tu zabieram glos wiec prosze nie krzyczec ze bylo milion razy itd itp... przeszukalem wsjo ale i tak mam niejasnosci...

zakupilem alumki... sliczne ladne i wogole:) 14 co tez wazne:) ale do rzeczy:

po 1.

gosc mi wciskal ze to 4x98 a ja zawalilem i podniecony;) ich slicznym wygladem nie szukalem tego opisu na feldze...dopiero po powrocie i wyczyszczeniu felg od srodka okazalo sie ze to 4x100:/ wiem ze to nie duzy problem ale...teraz dylemat: stosuje sie jak wyczytalem 3 srubki plywajace na jedna fele plus jedna orginal... czy ta orginal to moze byc zabezpieczajaca? i tak musze zanabyc takie bo fele bede pewnie atrakcyjnym towarem dla zlodziejaszkow tylko teraz co i jak? moze tak byc 3 plywajace i jedna zabezpieczajaca?

po 2.

mam juz metlik w glowie i sil do szukania brak bo tych "po" bedzie duzo;) wiec zapytam tu bezposrednio: jaki pierscien centrujacy? 58.1? mam aktualnie 56.6 wiec spodziewam sie ze trza to bedzie zmienic...

po 3.

szrokosc tych felg to 6 cali... wiem ze powinny spasowac ale teraz nie o to mi chodzi... nie chce szerokich oponek wiec czy moge zalozyc 165? chcialem 165/60 nie bardzo wysokie nie szerokie nie drogie tylko jak to bedzie wygladac? zakladal ktos tak? nie podoba mi sie jak opona jest jakby na sile przez powietrze "rozciagnieta" na feli....wedlug jakiejs tam stronki na 6 cali oponki od 175 powinno sie zakladac a to znowu musialbym 175/50 a to cholernie wysokie koszta:/ 175/60 juz za wysokie:/ a liczac normalnie to 6 cali to 152,4 mm wiec jesli oponka ma 165 to powinno byc normalnie prawda? no chyba ze sie myle...

po 4.

et no dobra wiem wiem bylo bylo ale tu mam et 38 i tylko krotkie pytanie bedzie ocierac przy tej szerokosci felgi ?

po 5.

chce obnizyc samochodzik choc odrobine: 30 40 mm... reasumujac: felgi 6jx14h2 et 38 oponki 165/60 i taki zawias bedzie cos nie tak? jakies ocieranie albo cosik?

po 6.

no na szczescie to juz ostatnie: jesli ktos do tego dotrwal i jeszcze ma ochote mi cos podpowiedziec to z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam;)

Piter

Napisano

> witam!

czesc 20.GIF

> po 1.

> gosc mi wciskal ze to 4x98 a ja zawalilem i podniecony;) ich slicznym

> wygladem nie szukalem tego opisu na feldze...dopiero po powrocie

> i wyczyszczeniu felg od srodka okazalo sie ze to 4x100:/ wiem ze

> to nie duzy problem ale...teraz dylemat: stosuje sie jak

> wyczytalem 3 srubki plywajace na jedna fele plus jedna

> orginal... czy ta orginal to moze byc zabezpieczajaca? i tak

> musze zanabyc takie bo fele bede pewnie atrakcyjnym towarem dla

> zlodziejaszkow tylko teraz co i jak? moze tak byc 3 plywajace i

> jedna zabezpieczajaca?

moze byc zabezpieczajaca ok.gif

> po 2.

> mam juz metlik w glowie i sil do szukania brak bo tych "po" bedzie

> duzo;) wiec zapytam tu bezposrednio: jaki pierscien centrujacy?

> 58.1? mam aktualnie 56.6 wiec spodziewam sie ze trza to bedzie

> zmienic...

tak, otwor centrujacy to 58.1

> po 6.

> no na szczescie to juz ostatnie: jesli ktos do tego dotrwal i jeszcze

> ma ochote mi cos podpowiedziec to z gory dziekuje i serdecznie

> pozdrawiam;)

> Piter

pamietaj, ze przy obnizeniu np - 40 moze sie okazac, ze auto bardziej usiadlo, wtedy z oponami o wysokim profilu moze sie okazac, ze bedzie gdzies obcieralo, ale to tylko takie gdybanie, sam sie przekonasz jak zalozysz ok.gif

Napisano

Sruby plywajace trzeba zastosowac. I skoro et38 to nie wiem czy dystansow nie bedzie trzeba zastosowac. Opona taka fajna to 175/50 :d

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.