Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z radiem

Featured Replies

Napisano

Witam

Kupiłem sobie radyjko Sony CDX M670 i włozyłem je w miejsce oryginalnego i ku mojemu zdziwieniu powstał problem z którym nie moge sobie poradzić (elektrykiem nie jestem a w archiwum nic nie znalazłem na ten temat). Mianowicie po podłaczeniu soniaka okazało sie ze komputer pokladowy sie podswietla cały czas oraz kontrolki na desce rozdzielczej sie swieca smarowanie ładowanie mimo ze stacyjka nie jest wlaczona dzieje sie tak rowniez po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki oraz wtedy gdy wylacze radio te nadal swieca razem z wyswietlaczem od komputera pokladowego a antena sie nie chowa. Po odlaczeniu kostki z radia wszystko wraca do normy a antena sie chowa. Magia jakas czy co? Miał ktos moze taki problem? Moze tylko wystarczy jakis kabelek w kostce zamienic? Z góry dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

Coś znalazłem zeby.GIF (mam nadzieje ze to jest to bo jestem laikeim w tych sprawach) Mianowicie zwie sie to logiką zapłonu - jutro sprawdzam czy to własnie o to chodzi. Na kostce radia dwa +12V były połączone razem tzn +12V po stacyjce oraz +12V stały od aku, a zdaje się ze powinny być osobno, tylko jeszcze niewiem czy tak jest na pewno i czy podtrzymywanie pamięci radia bedzie dzialolo. Jutro jak sprawdzę dam znać. Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł niech napisze

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu mieliśmy podobny problem ale w Peugeot Partner i z radiem JVC. W aucie jest radio Kenwood ale chcieliśmy sprawdzić jak gra to nowe radio. Podłączyliśmy i... zaczęły się dziać cuda. Mianowicie licznik przebiegu wyzerował się icon_eek.gif , świeciło się cały czas podświetlanie tablicy i różne inne kontrolki, ale radio grało. Po podpięciu starego radia, wszystko wróciło do normy. Więc problem leży w kostce, którą podłączamy radio z autem.

Ja jak zakładałem nowe radio do Asterki (kilka ich zmieniałem) , to zawsze od nowa zakładałem kostkę w aucie patrząc na ułożenie przewodów w kostce w radiu, bądź w schemacie radia.

Nie powiem Ci jak podpiąć lub co zamienić, ale spróbuj mojego sposobu.

I jeszcze jedno, nie podłączaj dwóch równocześnie 12V kabli, jak chcesz, aby radio nie grało, gdy nie masz zasilania (wyłączony samochód) to podpinasz jeden kabel, a jak chcesz aby radio gralo caly czas, to drugi. Podtrzymanie pamięci powinno dzialać cały czas niezależnie jak podłączysz radio.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.