Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio Car400

Featured Replies

Napisano

Do astry kupilem radio Philips car 400 i mam problem z wyswietlaczem oraz z automatyczna antena. Po podłaczeniu radia do kostki (przewody i kostka oryginalna bez zmian) radio dziala, ale gasnie data i nie wyswietla fal. Przeszukalem forum i udalo mi sie za pomoca przyciskow power 3 i 5 zmienilem wyswietlacz ale teraz po wlaczeniu radia swieci sie data. Od samego poczatku jest problem z automatyczna anetna (niewysowa sie). Wczesniej mialem podpiete radio blaupunkta i antena dzialala. Moze trzeba cos ustawic w radiu ?

Napisano

Tez mam problem z radyjkiem ale troszke inny i kolega Dread podał mi taką oto stronkę http://www.studio24.prv.pl/ może Ci pomoze przejrzyj ja bo ja chyba znalazłem odpowiedz na swoj problem tylko dzis juz za ciemno zeby sprawdzic

Napisano

> Do astry kupilem radio Philips car 400 i mam problem z wyswietlaczem

> oraz z automatyczna antena. Po podłaczeniu radia do kostki

> (przewody i kostka oryginalna bez zmian) radio dziala, ale

> gasnie data i nie wyswietla fal. Przeszukalem forum i udalo mi

> sie za pomoca przyciskow power 3 i 5 zmienilem wyswietlacz ale

> teraz po wlaczeniu radia swieci sie data. Od samego poczatku

> jest problem z automatyczna anetna (niewysowa sie). Wczesniej

> mialem podpiete radio blaupunkta i antena dzialala. Moze trzeba

> cos ustawic w radiu ?

moze kolega mi pomoze...

własnie włozyłem car 300 do astry F...i na wyswietlaczu jest tylko napis CODE...a miałem nadzieje ze sie pojawi RDS...jakies rady...kolega zna jakas kombinacjec cyferek...

Napisano
  • Autor

> moze kolega mi pomoze...

> własnie włozyłem car 300 do astry F...i na wyswietlaczu jest tylko

> napis CODE...a miałem nadzieje ze sie pojawi RDS...jakies

> rady...kolega zna jakas kombinacjec cyferek...

Widze, źe Ci się udało gratuluje. Ja mam nadal problem z wyswietlaczem w car 400. Czy 4 + 6 uzywales z power.

Napisano

> Widze, źe Ci się udało gratuluje. Ja mam nadal problem z

> wyswietlaczem w car 400. Czy 4 + 6 uzywales z power.

4+6 na włączonym radiu do potwierdzajacego sygnału dzwiekowego

w sumie to takie informacje znalazłem na: http://www.studio24.prv.pl/

CAR 300:

Radio to posiada dość rozbudowany system konfiguracji. Większość opcji jest dostępna poprzez przytrzymanie dwóch odpowiednich klawiszy pamięci przy włączaniu radia. Wymienię tu funkcje, które udało mi się znaleźć:

1 i 3 - IGNI ON/OFF, włączenie lub wyłączenie logiki zapłonu. Jeżeli jest włączona to radio będzie nam się wyłączać po wyłączeniu zapłonu a włączać po włączeniu przy czym przy wyjętym kluczyku można radio włączyć

4 i 6 - DIGIT 8/10 (ewentualnie w nowych Oplach 8+2). Przełączenie typu wyświetlacza ze starego typu (8 znaków) na nowy typ (10 znaków, wyświetlacz punktowy). Jeżeli podłączymy radio i gra ono w danym pojeździe a mimo to nic nie wyświetla (pusty wyświetlacz), to ta kombinacja często pomaga (przełączenie jest także sygnalizowane sygnałem dźwiękowym)

2 i 5 - STEP 9/10. Ustawienie kroku strojenia dla zakresu fal średnich (9/10kHz). Mało kto wie, że za wielką wodą jest robiona Corsa w wersji sedan i w niej montowane są także radia z oddzielnym wyświetlaczem dlatego producent musiał przewidzieć zmiany kroku strojenia z EU na USA.

1 i 6 - TESTMODE. Umożliwienie uruchomienia trybu testowego. Potem należy wcisnąć na dłużej klawisz RDS i pojawi się wskazane xy00 przed częstotliwością. Poszczególne bajty mają znaczenie: x-moc sygnału, y- RDS. Równocześnie na wyświetlaczu wyświetlany jest wskaźnik Cr i świeci się dioda CODE.

Aby ustawić głośność komunikatów drogowych należy dłużej przytrzymać klawisz TP aż pojawi się na wyświetlaczu TA VOL+x, gdzie x oznacza głośność komunikatów ustawianą klawiszami strojenia.

Kawałek informacji dostałem mailem (zapłon i przełączenie wyświetlacza), które sprawdziłem a resztę sam wyszukałem.

CAR 400:

Aby możliwe było słuchanie radia na postoju bez włączonej stacyjki trzymając naciśnięte klawisze 1 i 3 włącz radio. Informacja na podstawie instrukcji fabrycznej przekazana przez znajomego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.