Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Caddy II 1,9 SDI 2003

Featured Replies

Napisano

Witam uzytkownikow VW 20.GIF,

Wlasnie pozbylem sie problemu w postaci Astry i przymierzam sie do zakupu uzywanego Caddy II 1,9 SDI rocznik 2003 o 30 tys. przebiegu, u dilera.

Prosilbym o kilka tipsow na co zwrocic uwage przy ogledzinach, zeby sie nie wposcic w kanal. Poza tym wiadomo, za kazdy znaleziony feler moge troche utargowac.

Czy naprawde ma takiego duzego muuula?

Napisano
  • Autor

> Czy naprawde ma takiego duzego muuula?

yhy zlosnik.gif

Napisano

Poza "wizualnym" sprawdzeniem przejżyj książkę serwisową i ew. poproś w autoryzowanym serwisie o historię napraw w okresie gwarancyjnym, a może i po (jeśli poprzedni właściciel korzystał). I jeśli będziesz miał możliwość zrób pełną diagnostykę w niezależnym punkcie.

> Czy naprawde ma takiego duzego muuula?

Ma, ale ma też dośc elastyczna skrzynię biegów - generalnie: nie jest to auto sportowe, ale dość komfortowo się prowadzi i o to chyba na naszych drogach chodzi smile.gif

Napisano
  • Autor

> Poza "wizualnym" sprawdzeniem przejżyj książkę serwisową i ew. poproś

> w autoryzowanym serwisie o historię napraw w okresie

> gwarancyjnym,........

, ale dość komfortowo się prowadzi i o to chyba

> na naszych drogach chodzi

Zapomnialem dodac, ze chodzi o Norwegie wiec auto powinno byc teoretycznie "mniej" zajezdzone. Problemem jest to, ze ksiazka serwisowa jest czysta. 30 tys km i ani jednego wpisu. Za druga wizyta dopiero zajrzalem bo z tego co mowil sprzedawca wynikalo, ze wszystko jest OK.

Strasznie sie napalilem ale teraz zaczynam miec watpliwosci, bo cholera wie czy wogole ktos wymienial olej od momentu zakupu, w koncu auto firmowe. Oczywiscie bez pelnej diagnostyki nie kupie.

Jutro jezda probna, potem zobacze co dalej.

Mam jeszcze pytanko, jak sie ma sprawa ze skrzynia biegow? Obilo sie o uszy, ze fatalna, ale niepotwierdzone.

Napisano

> Mam jeszcze pytanko, jak sie ma sprawa ze skrzynia biegow? Obilo sie

> o uszy, ze fatalna, ale niepotwierdzone.

Egzemplarz, którym jeżdżę ma na liczniku ponad 113 tys. km; do tej pory ze skrzynią nie było problemów.

Napisano
  • Autor

Faktycznie mulasty ale bez dramatu. Strasznie twardy, i glosny no i probl. z dwojka. Ogolnie wrazenie OK, ale ta dwojka...

Moglbys mi podac po jakim przebiegu powinny byc pierwsza i druga kontrola ?

Z gory dzieki

Napisano

> Faktycznie mulasty ale bez dramatu. Strasznie twardy, i glosny no i

> probl. z dwojka. Ogolnie wrazenie OK, ale ta dwojka...

Swojego czasu jezdziłem takim Caddykiem i też był problem z 2-ką ale jeszcze większy z 1-ką. Nigdy nie miałem pewności co mi wsiadło, czy czasem nie wsteczny i trzabyło pare razy wysprzęglać nieraz. Może to wina tego u mnie była, że był rąbany przodem. Wrażenia mulenia nie miałem. Jak trzabyło to szedł jak burza.

Świetnie mi sie nim jeździło.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Lekki mul na dzien dobry ale najmniej mi sie podobalo, ze pod gorke nie moglem sie wygrzebac z 80 km/h.

jedno pytanko do jezdzacych wczesniej takim Caddykiem, jak to wyglada z dodatkowym obciazeniem powiedzmy ze 300 kg. + wspolpasazer? (albo "jak bardzo zle to wyglada?") ???

Aha, i co oznacza skrot SDI (ze nie jest to turbo disel to dalo sie odczuc zeby.GIF

Napisano

> jak to wyglada z dodatkowym obciazeniem powiedzmy ze 300 kg. + wspolpasazer?

Ja miałem raz coś koło 700 kilo + pasażer, czyli troche za dużo i dawał rade w zimie na letnich oponach zlosnik.gif

Ale wtedy to fakt, straszny muł grinser006.gif

Pamiętam też jak sie kumpel podniecał, jak w górach jechaliśmy i było tak. Jade ze 70 za innymi autami, zaczyna sie duże wzniesienie i za chwile wszyscy przede mną zaczynają redukować biegi i coraz gorzej im idzie jazda, a ja za chwile myk "piąteczke" i bez gazu zaczynam ich wyprzedzać cool.gif

Pamiętam że pusty szedł jak burza, ale z towarem nieraz było kiepsko.

Ogólnie jak dla mnie autko super było ok.gif

Napisano

> Aha, i co oznacza skrot SDI

Niedoladowany (atmosferyczny) silnik diesla z wtryskiem bezposrednim skromny.gif

Napisano

> Lekki mul na dzien dobry ale najmniej mi sie podobalo, ze pod gorke

> nie moglem sie wygrzebac z 80 km/h.

Wszystko to technika jazdy - odpowiednie obroty, czyli dobrać przełożenie, wcisnąć, jechać, zmienić bieg, wcisnąć, jechać...

Żadnych problemów z górkami, a nieraz mam zapakowanych trochę wink.gif UPS-ów.

Napisano
  • Autor

>a ja za chwile myk "piąteczke" i bez gazu

> zaczynam ich wyprzedzać

No coz, to chyba kupie smile.gif

Napisano

> No coz, to chyba kupie

Kup. No chyba że zamierzasz sie ścigać spod każdych świateł, to nie polecam. Do normalnej jazdy jak najbardziej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.