Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przewód filtr - pompa diesel

Featured Replies

Napisano

Czy ktos z kolegów mogłby mi poszukac we wszechwiedzącym programie( którego nazwy tu nie wspomnę : zakrecony.gif ) jaki jest numer katalogowy przewodu - węża łączącego filtr paliwa z pompą wtryskową do mojego dieselka. Chciałbym sie dowiedziec także czy wie ktoś jaka jest srednica wewnetrzna tego przeodu i w jakiej on moze byc cenie??

Napisano

> Chciałbym sie dowiedziec także czy wie ktoś jaka jest srednica wewnetrzna tego przeodu i w jakiej on moze byc cenie??

Średnica wewnętrzna wynosi 8mm (wiem bo ostatnio zabudowałem zawór zwrotny na tym przewodzie). Na forum była dyskusja na temat tego przewodu i podano cene 80zł. Pozdr.

Napisano
  • Autor

I pomaga tez zawor w odpalaniu czy jest to tylko kolejny bajer do kolekcji?? bo tez sie zastanawiam nad zalozeniem...

Napisano

Swoją drogą 80 zł za kawałek gumowego przewodu to cena przesadzona !. Ja też mam problemy z zapowietrzaniem i chyba zacznę od tego przewodu

Napisano

> I pomaga tez zawor w odpalaniu czy jest to tylko kolejny bajer do

> kolekcji?? bo tez sie zastanawiam nad zalozeniem...

Mojemu silnikowi pomógł ,chociaż był tylko jednym z elementów akcji . Oprócz zaworu wymieniłem uszczelki miedziane przy połączeniu przewód-filtr i uszczelki miedziane pod wtryskami.

Napisano
  • Autor

a czy pod wtryskiwacze idą jakies specjalne uszczelki miedziane czy takie same jak do filtra?? jezeli takie same to jaki rozmiar??

Napisano

> a czy pod wtryskiwacze idą jakies specjalne uszczelki miedziane czy

> takie same jak do filtra?? jezeli takie same to jaki rozmiar??

Jeżeli chodzi o uszczelki pod wtryskiwacze, to miałem z tym problem. W sklepie sprzedali mi uszczelki, które nie pasowały. W książce "Napraw to sam" podano, że są tam podkładki kształtowe i uszczelki miedziane. Dopiero po wykręceniu wtrysków wyciągnąłem stare uszczelki i na tej podstawie kupiłem nowe. Moim zdaniem uszczelki są dobierane do rodzaju wtryskiwaczy i w każdym typie silnika są inne. W moim silniku są większe niż te przy filtrze paliwa.

Rozmiar:

- średnica wewnętrzna: 18 mm

- średnica zewnętrzna: 21 mm

Napisano
  • Autor

i jeszcze jedna sprawa...

Czy z odkreceniem wtryskiwaczy jest jakis duzy problem, czy trzeba na cos uwazac odkrecając je. Jest jakas specjalna metoda odkrecania czy tylko poprostu zakladamy klucz i odkrecamy...a pozniej z powrotem tak samo??

Napisano

> i jeszcze jedna sprawa...

> Czy z odkreceniem wtryskiwaczy jest jakis duzy problem, czy trzeba na

> cos uwazac odkrecając je. Jest jakas specjalna metoda odkrecania

> czy tylko poprostu zakladamy klucz i odkrecamy...a pozniej z

> powrotem tak samo??

Witam. Sprawdż najpierw czy wtryski są szczelne . W tym celu posmaruj połączenie wtrysk-obudowa silnika wodą z mydłem. Silnik musi być zimny .Następnie odpal auto isprawdż czy robią się bańki .Jeżeli tak to uszczelki do wymiany . Wymiana jest prosta: odkręamy rurki paliwowe metalowe łączące pompe z wtryskami , zdejmujemy przewody odprowadzające nadmiar paliwa z wtrysków i odkręcamy wtryski .Ja do moich wtrysków musiałem kupić klucz nasadowy 27 owysokości 55mm .Z wykręceniem nie było kłopotu ,wymieniłem podkładki , zakręciłem i złożyłem wszystko w odwrotnej kolejności. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.