Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC700

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem z CC 700 jak zimno rano nie można uruchomic silnika , kręci rozrusznika i po jakimś czsie załapuje tak jak by na jeden gar i jak się uda zapali a jak nie to cisza.

Napisano

> Mam taki problem z CC 700 jak zimno rano nie można uruchomic silnika

> , kręci rozrusznika i po jakimś czsie załapuje tak jak by na

> jeden gar i jak się uda zapali a jak nie to cisza.

norma, ewentualnie mozesz swiece sprawdzic, ejj ty o takie rzeczy pytasz a masz wpisany zawód "mechanik samochodowy", to co z ciebie za mechanik?? tongue.gif

a poza tym wypadało by sie przywitać, tak z kultury

Napisano
  • Autor

> norma, ewentualnie mozesz swiece sprawdzic, ejj ty o takie rzeczy

> pytasz a masz wpisany zawód "mechanik samochodowy", to co z

> ciebie za mechanik??

> a poza tym wypadało by sie przywitać, tak z kultury . Ok masz rację nalezy się przywitac, witam wszystkich, a sprawa mechanik samochodowy to nie maechanik od wynalazku zwanego AISAN bo na tym to chyba nikt się nie zna , i ja sam sprawdziłem wszystko co mogłem i jak kto pyta to nie błądzi a mechanik to nie znaczy , że wszystkie rozumy pozjadał, tez coś mogę nie wiedziec . Sprawa świec odpada to się sprawdza na samym poczatku , a i dodam , że jak auto odpali juz to dopuki ciepłe to nie ma z nim problemów .Pozdrawiam.

Napisano

Ja nie mechanik, ale mam taki problem co rano frown.gif Jak długo załapywał, to było ok... ale wkońcu nie załapał i na holu do warsztatu pojechał... Jak go odbiorę, to sieokaże co to było 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Współczuje . mi Kolega takie padło podrzucił a ja się na tym Aisanie nie rozeznaje i walczę z nim juz trzeci dzień, sprawdzając wszystko po kjoleji. Pozdrawiam

Napisano

Ja bym sprawdził wszystkie te przewodziki czy nie pęknięte są później bym sie złapał za sprawdzenie ssania. Kable, świece, cewka czy niemają przebić. Gaźnik bym przeczyścił. Moja padaka tamtej zimy też łapała na jeden gar a winowającą była parafina i woda w gaźniku ale odkąd, zrobiłem odme na tzw. patent problem ten już się nie pojawia.

A kolegi "brayan18", się nie słuchaj bo widac że zbytnio się nie orjentuje w temacie tego gaźniczka. Poczekaj a napewno się odezwie kilku speców co są zwolennikami Tego wynalazku i ci powiedzą dokładnie co i jak, bo są tu tacy co się znają na nich.

Tutaj sobie poczytaj też mniej więcej podobny problem http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278275008&an=0&page=1#Post278275008

Napisano

Na poczatku tak jak Ci juz kolega napisał posprawdzaj wężyki ciśnieniowe.

Nawet jeśli na oko są dobre to po naprężeniu pojawiają się peknięcia - zwłaszcza przy końcach.

Czasmi równiez potrafia się ssunąć np. ze złączek.

Ja miałem kiedys problem z odpalanie z rana.

Przeczyściłęm czujnik położenia wału ( tak jak mi tu radzono) bo był bardzo upaprany.

Nie wiem czy to akurat pomogło czy to tylko zbieg okolicznosci ale od tamtej pory nie mam wcale problemów z odpalaniem.

Przeczyściłem tez gniazda w cewce oraz zmieniłem przewody na MM. Miałem nowe Syntechy które po 2 dniach padły trupem.

Iskra latała po nich z góry do dołu smile.gif

Można też sprawdzić działewnie cewki.

Kolega miał problem z odpalaniem - zmienił cewkę i problem zniknął. Na starej cewce jak juz silnik złapał temperaturę tez pracował normalnie.

Napisano

> Mam taki problem z CC 700 jak zimno rano nie można uruchomic silnika

> , kręci rozrusznika i po jakimś czsie załapuje tak jak by na

> jeden gar i jak się uda zapali a jak nie to cisza.

cewka ,

sprawdź czujnik położenia walu korbowego.

ew. sprawdź kable i świece

gdzieś tam zapewne tkwi problem.

ale samochodu nieda sie naprawić przez telefon wiec moze sie okazac ze to całkiem co innego. chaja.gif

a tak wogóle do witam pana szanownego. IThankYou.gif

Napisano

I okazało się że gaźnik trzeba było wyregulować ( przeklęty Asjan zlosnik.gif ), a dla zaostrzenia apetytu wyszło na jaw, że mechanik, ten sam który naprawiał moje CC teraz, miesiąc temu wymieniał mi kable WN i świece. Jednakże świece miały za krótki gwint i stały sie przyczyną całego zamieszania... Trzeba więc uważać ...

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie, okazało się , ze przyczyną rannego nie palenia była padnięta uszczelka głowicy i woda dostająca sie do cylindra po wymianie uszczelki jest narazie OK, minimalny przeciek spowodował takie problemy. Po nagrzaniu przeciek sam się blokował i było na goraco już OK.

Napisano

u mnie problemem okazał się nadgryziony zębem czasu przewód WN. auto pewnego dnia miało problem żeby zapalić, a jak juz zaskoczył na holu to chodził na jednym garze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.