Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgrzyty w układnie kierowniczym i o różnych cenach w ASO

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu po raz pierwszy usłyszałem przy skręcaniu kierownicą w prawo niezbyt miły dźwięk, jakby coś o coś tarło, zgrzytało... tak nagle jak się pojawiło tak samo znikło.

Więc uznałem że nic się nie dzieje i jeździłem dalej za jakiś czas znów się pojawiły te zgrzyty i nie chciały już zniknąć a zgrzytało tylko przy skręcaniu w prawo lub przy powracaniu kierownicy do pozycji prostej po skręcie w lewo.

"Rzut beretem" ode mnie jest Dealer Alfy więc i ASO Fiata podjechałem, z książeczką gwarancyjną w łapie, wytłumaczyłem w czym problem... przyszedł serwisant pokręcił kierownicą i powiedział, że pewnie gdzieś jakiś plastik ociera i stąd ten zgrzyt, zdziwilo mnie to bo dlaczego on miałby ocierać tylko przy skręcie w prawo, no ale on fachowiec jest więc wie lepiej grinser006.gif

Autko im zostawiłem poszedłem do domku i poprosiłem o telefon jak zrobią... minęły dwie godziny na telefon oczywiście sie nie doczekałem więc dzwonię sam i pytam czy już zrobili.

Okazało sie że jeszcze nie bo to nie palastik tylko przekładnia do wymiany i że to musi być uszkodzenie mechaniczne więc gwarancja nie obejmuje...

ILE? koszt niewielki 650pln za maglownicę + 200 robocizna i 50 zbieżność razem 900pln confused.gif na tłumaczenie, a gdzie gwarancja i że to nie może być uszkodzenie mechaniczne bo ani nie przydzwoniłem w nic ani nie wpadłem w jakąś gigantyczną dziurę nie zwaracli uwagi, więc powiedziałem że auto zabieram i jadę do innego serwisu.

Tam historia jak wyżej ale odpowiedz na pytanie ILE? zupełnie inna 500 przekładnia 150 robocizna razem ze zbieżnością... myslę sobie wciąż za dużo, na narty mi nie starczy więc zacząłem kombinować ... allegro smile.gif

170pln przekładnia używana 8500km przejechane, mogą mi na liczniku pokazać... Misiek strzelony w tyłek, owszem konkretnie ale przód a więc i maglownica nie naruszone a robocizna 150.

Myślę dobra koszt nie jest zły robię... przyjechałem do warsztatu, chłopaki raźno zabrali sie do roboty... telefon, dzwoni Alfa ta po sąsiedzku, że Fiat uznał gwarancję cool.gif

chłopaków grzecznie przeprosiłem powiedziałem co i jak ale maglownica już prawie zdemontowana więc trzeba coś za robotę zapłacić no i 100 w plecy :/

W ASO przeprosili maglownicę nówkę w dwie godziny miałem założoną... zadzwoniłem jeszcze do tego drugiego serwisu żeby dowiedzieć sie czy tam też Fiat uznał gwarancję, odpowiedź NIE smile.gif a jak im powiedziałem że w innym serwisie jak najbardziej zrobili mi na gwarancji to pan sie bardzo zdziwił i powiedział, że widać mają lepsze kontakty we Fiacie zeby.GIF

rozpisałem sie... ale czy to jest normalne?

Napisano

> Dokładnie od 08.05.2006 rocznik 2005

Ja mam od 16.09.05 i juz sie nauczylem ze ASO Fiata to dziwny twór. Jedno nie uznaje gwarancji a drugie uznaje!

Napisano

kolega z W-wy, w ktorych ASO kolega byl z miskiem??

a na przyszlosc taka rada, niezaleznie od ASO, jezeli ktos nie chce uznac gwarancji to sie dzwoni do FAP i milo acz stanowczo rozmawia (oczywiscie wymieniajac nazwe ASO w ktorym sie jest), w wielu przypadkach pomaga

Napisano

> telefon, dzwoni Alfa ta

> po sąsiedzku, że Fiat uznał gwarancję

> zadzwoniłem jeszcze do tego drugiego serwisu żeby dowiedzieć sie

> czy tam też Fiat uznał gwarancję, odpowiedź NIE a jak im

> powiedziałem że w innym serwisie jak najbardziej zrobili mi na

> gwarancji to pan sie bardzo zdziwił i powiedział, że widać mają

> lepsze kontakty we Fiacie

Dobre hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifwaytogo.gif

Napisano

> kolega z W-wy, w ktorych ASO kolega byl z miskiem??

> a na przyszlosc taka rada, niezaleznie od ASO, jezeli ktos nie chce

> uznac gwarancji to sie dzwoni do FAP i milo acz stanowczo

> rozmawia (oczywiscie wymieniajac nazwe ASO w ktorym sie jest), w

> wielu przypadkach pomaga

Na jaki nr do FAP dzwonic?

Napisano
  • Autor

> kolega z W-wy, w ktorych ASO kolega byl z miskiem??

> a na przyszlosc taka rada, niezaleznie od ASO, jezeli ktos nie chce

> uznac gwarancji to sie dzwoni do FAP i milo acz stanowczo

> rozmawia (oczywiscie wymieniajac nazwe ASO w ktorym sie jest), w

> wielu przypadkach pomaga

To pierwsze "po sąsiedzku" to Alfa Boltowicz gdzie w końcu uznali gwarancję a to drugie to Avanti Piasczno gdzie Miśka kupiłem...

Napisano

> Na jaki nr do FAP dzwonic?

0 801 19 19 19 i jezeli tam sie nie da to poprosic o telefon do Bielska, nie moga nie podac i tam to juz musi dac rade biglaugh.gif

Z praktyki wiem ze jezeli sie dzwoni w sprawie gwarancji/reklamacji lub ze skarga na ASO (tez przetestowalem) to od razu przelaczaja do Bielska... waytogo.gif

Napisano

> Na GórkaAuto donosiłeś???

no co ty biglaugh.gif

oni sa calkowicie w porzadku...

niemily telefon byl w sprawie ASO Italmot w W-wie (nikomu nie polecam angryfire.gif) - tam kupilem samochod - salon bardzo dobry, ale ASO beznadzieja totalna (odwrotnie niz np w Mototransusie biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif)

Napisano

Mialem samoistnie peknieta szybe czolowa, dla mnie oczywista sprawa, zadnych sladow mechanicznej ingerencji wiec musza wymienic. A tu guzik - Pan w ADF wroc zaczal dlugopisem jechac po peknieciu i mowi ze to od kamienia bo jest uskok tafli szyby. Ja na to, ze musi byc uskok bo szyba juz zapracowala. A gdzie odprysk od kamienia? Wcale byc nie musi, zeby wiadomo bylo ze to od kamienia!!!! Mysle sobie jakies jaja czy co? Nie wdajac sie w dyskusje z "fachowcem" jade do nastepnego i bez zadnych problemow uznaja gwarancje. Takze co aso to inni ludzie, inne podejscie do klienta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.