Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termowłącznik a może termostat???

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem że autko sie grzeje, wentylator włacza się przy ok 3/4 skali, albo jeszcze później. Niedawno wymieniłem wentylator , i płyn chłodzacy. Jaka może być przyczyna? Termowłącznik pada, czy może termostat? Poziom płynu jest odpowiedni. Prosze o pomoc

Napisano

wymień termostat i odpowietrz dokłądnie:P

P.s. u mnie jest tak samo i po wymianie sie nie zmienilo ale mialem chyba grzbane w desce i mysle ze moze ktos mi spieprzyl wskazówke wrrr.gif

Napisano

Po wymianie plynu tez tak miaem wentylator roznie sie zalaczal ODPOWIETRZ ulkad mi pomoglo:)

Napisano
  • Autor

> Po wymianie plynu tez tak miaem wentylator roznie sie zalaczal

> ODPOWIETRZ ulkad mi pomoglo:)

Odpowietrzylem, i przeczyscilem troche włącznik termiczny wentylatora, i teraz przed 1/2 skali wentylator juz dziala. Dzieki

Napisano

> Odpowietrzylem, i przeczyscilem troche włącznik termiczny

> wentylatora, i teraz przed 1/2 skali wentylator juz dziala.

> Dzieki

to napisz proszę DOKŁADNIE jak odpowietrzyles i gdzie jest ten włącznik termiczny to może który trzeba przeczyścić i może mi to pomoże;)

Napisano
  • Autor

> to napisz proszę DOKŁADNIE jak odpowietrzyles i gdzie jest ten

> włącznik termiczny to może który trzeba przeczyścić i może mi to

> pomoże;)

Jak mogl ktos spieprzyc ci wskazowke??? Odpowietrzenie bylo juz na forum, byly nawet fotki.

Napisano

> Jak mogl ktos spieprzyc ci wskazowke??? Odpowietrzenie bylo juz na

> forum, byly nawet fotki.

poprzedni własciciel rozbierał deske i moze cos przestawil. nie wiem dokładnie. wiem ze jest 3/4 skali, dalem do mechanika wymienil termotatm plyn w chlodnicy , odpowietrzyl i nadal 3/4 moze ciutke mniej niz wczesniej. kurcze wiem że było ale znaleźć nie moge;/ sick.gif

Napisano
  • Autor

> poprzedni własciciel rozbierał deske i moze cos przestawil. nie wiem

> dokładnie. wiem ze jest 3/4 skali, dalem do mechanika wymienil

> termotatm plyn w chlodnicy , odpowietrzyl i nadal 3/4 moze

> ciutke mniej niz wczesniej. kurcze wiem że było ale znaleźć nie

> moge;/

Zajrzyj do kacika "zrob to sam" tam jest manual "wymiana chlodnicy" na fotkach widac odpowietrznik chlodnicy i gdzie jest wlacznik wentylatora.

Napisano

a tak wogóle to po jakim czasie ci sie nagrzewa do tej 1/2 skali i po jakim czasie sie nagrzewał przed odpowietrzeniem?? czy ok 10 minut to normalne czy raczej nie??

Napisano

A moze masz taki czujnik w chlodnicy ze zalacza sie przy wiekszej temteraturze i wszystko jest ok.

Odpowietrzenie: Odpalasz auto zeby sie lekko nagrzalo zeby termostat puscil na duzy obieg gasisz i odkrecasz odpowietrzniki zapalasz auto i wlewasz plyn az z odpowietrznikow zacznie leciec ciagly strumien plynu najpierw wyleci z tego od nagrzewnicy to go zakrec i lej dalej dopuki nie wyleci z chlodnicy (przy zakrecaniu zalecam grube rekawiczki aby sie nie poparzyc:) ) poczekaj az ze dwa razy wlaczy sie wentylator i zgas auto i to by bylo na tyle:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.