Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebny

Featured Replies

Napisano

manual jak zrobić otwieranie tylniej klapy na dźwignie przy kierowcy.Na stronach DZIDY i na centomani.pl jest tylko otwieranie na przycisk , co zresztą mnie nie interesuje na przycisk.

Wiem że ktoś kiedyś sie pytał o to ale nie mogę znaleźć wątku.

Dzięki za info

Pzdr.

Napisano

Cytuje zlosnik.gif

Otwieranie tylnej klapy od wewnątrz.

(624 słów w tym artykule)

(przeczytano: 1460 razy)

Potrzebne są następujące części (obok numery części w/g FIAT-a):

1. dźwignia - 7689977 ;

2. linka - 46513018

3. tulejka x 2 - 15624411

4. śruba x 2 - 10707024

Koszt około 80 PLN.

Elementy 3 i 4 mogą okazać się zbędne, jeżeli ktoś wymyśli inny sposób na zamontowanie dźwigni. W niektórych SC element 3 jest już zamontowany (umiejscowienie tulejek w opisie). Należy wymontować fotel kierowcy i plastykową nakładkę na progu. Odchylić wykładzinę (może być konieczne zdjęcie jednej lub dwóch spinek przytrzymujących wykładzinę pod fotelem kierowcy i odkręcenie dolnego mocowania pasa kierowcy). Na progu z boku jest widoczne

duże wycięcie i dwa otwory. W tych otworach należy umieścić tulejki (mogą być już zamontowane). Jednak otwory są za duże, a tulejki należy wbić, aby potem za pomocą śrub przykręcić dźwignię (nie wkładać tulejek od środka ,bo po przyłożeniu dźwigni nie można ich przytrzymać, aby dokręcić śruby). Jednym ze sposobów jest lekkie zgniecenie tulejek i

nagwintowanie ich śrubami, wtedy można je umieścić w otworach i się trzymają. Przeciągamy cieńszy koniec linki (ten bez walca) przez próg wkładając go w wycięcie pomiędzy tulejkami i wyciągamy otworem z tyłu progu. Zdejmujemy lewy tylny boczek. Dalej otworem razem z wiązką przewodów dochodzimy do przestrzeni za tylnym boczkiem. Zdejmujemy lewe

tylne światło i przeciągamy linkę do korytarza nad tylnym zderzakiem. Odkręcamy część tylnego zamka przy zderzaku i wyciągamy tym otworem linkę. Zakładamy linkę do dźwigni i do zamka (może być potrzebna regulacja luzu linki aby nie spadła). Montujemy dźwignię, układamy linkę (mogą być potrzebne plastykowe paski do przypięcia linki szczególnie za tylnym boczkiem. Zakładamy zamek. Sprawdzamy funkcjonowanie. Składamy wszystko

do kupy i gotowe.

Dużo pisaniny, a roboty niecała godzina.

Pafnucek

Dodam tylko że jeszcze posmarowałem linkę smarem, co by nie zardzewiała smile.gif Działa bez zarzutów do dziś. Polecam kupno przynajmniej jednej tulejki ekstra do testów smile.gif Koszt ~70 pln. Czas montażu ~2h (no ale mi montaż obrotki zajął 2 dni).

Koniec cytatu zlosnik.gif

PS. Jak nie masz dzwigienki to mam jedna na zbyciu.

Napisano

no jest tez potrzebny rygiel zamka ten montowany nie ma dzwigni do podpiecia linki

Napisano

> no jest tez potrzebny rygiel zamka ten montowany nie ma

> dzwigni do podpiecia linki

Ale mówisz o CC czy swoim SC bo mój Fun ma 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale mówisz o CC czy swoim SC bo mój Fun ma

Twoj moze ma ale np. moj to nie mial zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.