Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co się stało?? naprawdę nikt nie wie?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich wczoraj pokusiłem się i zmieniłem sobie podświetlenie w mojej astrze mianowicie wyciągłem żaróweczki i włozyłem w ich miejsce diody niebieskie tak też zrobiłem na wyświetlaczu DID efekt jest super ale coż dziwnego się stało mianowicie ten DID zawsze mi świecił w momencie włączenia świateł i tylko wtedy a teraz pieron jeden lekko świeci jak wyłacze zapłon i idę do domu a on świeci a jak załącze zapłon to gaśnie i dopiero jak włącze światła to jest tak jak zawsze czy ktoś może ma jakiś pomysł bo ja na diodach to mało się znam z góry dzięki za sugestie confused.gif

Pozdr.

Napisano

Ktoś tu opisywał, że mu DID/TID prąd pobierał w czasie postoju. Może to właśnie to. O ile pamiętam, jemu pomogło poprawienie lutowania na płytce.

Na żarówkach może nie było widać a diody potrzebują mniej prądu i lekko świecą. Jakie dałeś rezystory ?

Napisano
  • Autor

> Ktoś tu opisywał, że mu DID/TID prąd pobierał w czasie postoju. Może

> to właśnie to. O ile pamiętam, jemu pomogło poprawienie

> lutowania na płytce.

> Na żarówkach może nie było widać a diody potrzebują mniej prądu i

> lekko świecą. Jakie dałeś rezystory ?

Kurka nie dałem żadnych rerzystorów ale czy one są potrzebne ale czy to że świeci się to cały czas to chyba nie wpłynie na akumulator

Napisano

> Kurka nie dałem żadnych rerzystorów ale czy one są potrzebne ale czy

> to że świeci się to cały czas to chyba nie wpłynie na akumulator

Wszystko zależy ile będzie stał...

Jest to stan conajmniej dziwny i w moim mniemaniu być tak nie powinno,według mnie nie obejdzie się bez powtórnej rozbiórki. Pewnie gdzieś robi się małe przebicie lub coś ci styka,lub nie styka po złym montażu,może zimny lut....

Ciężko będzie to naprawić na odległość,tym bardziej,że jest to jakaś tam przeróbka.

Podjedż najlepiej do kogoś,kto jakieś tam pojęcie o diodach ma i pokaż mu to,co dwie głowy to nie jedna... pub2.gif

Napisano

> Kurka nie dałem żadnych rerzystorów ale czy one są potrzebne ale czy

> to że świeci się to cały czas to chyba nie wpłynie na akumulator

Pewnie włożyłeś diody w oprawkach identycznych jak żarówki. Takie diodowe "żarówki" mają zintegrowany rezystor.

Ogólnie rzecz biorąc diody LED pobierają mały prąd w trakcie świecenia (nawet intensywnego) więc akumulatora nie rozładują. Jednak efekt jaki opisujesz świdczy o tym, że po wyjęciu kluczyka TID dostaje jakieś napięcie a nie powinien. Diody LED tylko korzystają z tego napięcia, ale główna upływność może być zupełnie gdzie indziej i rozładowywać akumulator. Moim zdaniem jak sie na tym nie znasz to daj jakiemuś elektrykowi, żeby sprawdził jaki prąd płynie wtedy z akumulatora i ewentualnie którędy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.