Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie 106 XR 1.1

Featured Replies

Napisano

OStatnio stalem sie narazie szczesciliwym posiadaczem 106stki z 92r, tylko martwi mnie troche spalanie, bo wychodzi mi 7,5 litra w miescie przy spokojnej jezdzie swiety.gif, czy nie za duzo troche jak na silnik 1.1 ? Jak to wyglada u Was ? hmm.gif

Napisano

Jak dla mnie dużo, bo u mnie, co prawda w baaardzo mieszanym cyklu wychodzi w okolicach 6literków, czasami mniej a w zimie pił nawet 6,5...Zgroza wink.gif

Napisano

7,5 l to duuuzo.

U mnie trasa 5-5,5 (100-140 km/h) a miasto i okolice ~6 l.

Napisano

u mnie 1,0 45 KM SPI pali na trasie ok 5l, a w miescie

nie przekracza 6

Napisano
  • Autor

Dzwonilem do serwisu to mi powiedzieli, ze jak przekroczy 10L/100 to mam zaczac sie martwic... super oslabiony.gif w czym moze lezec przyczyna ? kable swiece olej filtry wymienione, od czego to moze zalezec, bo napewno nie od ciezkiej nogi...

Napisano

> Dzwonilem do serwisu to mi powiedzieli, ze jak przekroczy 10L/100 to

> mam zaczac sie martwic... super w czym moze lezec przyczyna ?

starość, a konkretnie silnika frown.gif

Napisano

> OStatnio stalem sie narazie szczesciliwym posiadaczem 106stki z 92r,

> tylko martwi mnie troche spalanie, bo wychodzi mi 7,5 litra w

> miescie przy spokojnej jezdzie , czy nie za duzo troche jak na

> silnik 1.1 ? Jak to wyglada u Was ?

Ile tysięcy ma zrobione autko? Jeżeli jest na gaźniku to może wypadałoby go przeczyścić i wyregulować (to nie jest duży koszt), a jeśli na wtrysku... no to koszt może być już większy sick.gif. Proponuje też zobaczyć temperature silnika, może silnik się nie nagrzewa zbyt dobrze? ja w swojej 306 miałem rozwalony termostat no i brał około 13L na setke oink.gif ....zgroza. teraz pali średnio 7.5-8.5 ale to 1.6 a nie 1.1. Jest teraz ciepło wiec możliwe że to coś z nagrzewaniem silnika... warto sprawdzić.

Napisano
  • Autor

Autko ma dopiero 96k km, rocznik 92, sprowadzony od niemieckiego marynarza w stanie praktycznie idealnym ( wszyscy mechanicy sie dziwili ze mozna takie cos jeszcze dstac )... problem niejako sie rozwiazal bo wstawilem gaz 893goodvibes.gif i pali mi teraz praktycznie tyle samo co benzynki czyli 7-8L takze w takim wypadku silnik chyba odpada... jak troche odzyje finansowo podjade do jakiegos diagnosty moze to kwestia wyregulowania mieszanki, przedtem mialem uno to wystarczylo dwie srodbki przekrecic, tutaj w monowtrysku chyba nie pojdzie tak latwo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.