Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieczka do Zakopca... termostat...Juz po wymianie ... ALE?

Featured Replies

Napisano

Otóż pare dni temu pisałęm ze w trakcie jazdy do Zakopca padł mi termostat i autko było niedogrzane jak również i pasażerowie ...

Ale juz go wymienilem i jest silnik nagrzany do odpowiedniej temepratury i w autku szybko cieplo sie robi ... ale wczoraj zauwazyłem (a raczej uslyszalem) pewnien dzwiek ktory mnie zaniepokoił. Otóż wczoraj po odpaleniu auta (-8 st w Łodzi) ktore stało bez jezdzenia oklo 3 dni zaczałem słyszeć zwłaszcza przy dodawaniu gazu odgłos wody yikes.gif tzn tak jakby ktos małym strumineim przlewal z jednego naczynka do drugiego yikes.gif Co to mogło być? oczywiscie otworzylem maske i nic negatywnego nie zauwazylem . Stan płynu chłodzącego w normie, płynu od wspomagania tez jak rowniez płynu hamulcowewgo i oleju. Pod samochodem rowniez zadnej plamy nie bylo. Jak samochod sie nagrzał i stalem na skrzyzowaniu i dla proby zaczalem troche go gazowac to juz tych odglosów nie było. Co to mogło być??? Oj Asterka robi wszystko zeby sie jej jednak pozbyc.

Napisano

mzoe schowal sie jeszcze gdzies babel powietrza i postanowil sobie pojsc. obserwuj poziom plynu w zbiorniczku. jesli nie bedzie ubywac to chyba nie ma sie co przejmowac. chodz u mnie odglos przelewajacej sie wody to niestety oznaki padajacej upg :/

Napisano

> Wstyd mi sie przyznac ale co to jest UPG?

zaden wstyd wink.gif ja tez nie wiedzialem smile.gif

uszczelka pod glowica smile.gif nie przejmuj sie drogo nie kosztuje. jakies 35zl wink.gif

ale do tego trzeba zrobic planowanie glowicy i jeszcze pare rzeczy. w tysiaku mozna sie zamknac wink.gif

(nie strasze Cie tylko mowie. ja juz sie przygotwalem psychicznie zeby.GIF)

Napisano
  • Autor

Przymierzam sie do pozbycia sie tej Astry w do konca 2007 r. Ciekawe czy obedzie sie bez wiekszych wydatkow....aby dotrwac do konca 2007!

Napisano

a ja moja bede jezdzil do konca zycia. mojego lub jej wink.gif

tez myslalem nad zmiana auta ale wole wladowac 2 tys i zrobic ja na cacus i miec swiadomosc, ze moge wladowac moj zad i przejechac 1000km bez wiekszych obaw, ze cos padnie. niz kupowac mlodsze rocznikowo auta w stanie niewiadomo jakim smile.gif

mozesz sprawdzic przy odkreconym korku od wyrownawczego czy przy gazowaniu ida pecherzyki powietrza (to tez objaw uszczelki)

Napisano

Ja w swoją władowałem już drugie tyle co kosztowała i wreszcie mam spokój. Kolejnym właścicielem mojej Astry zostanie szrot

Napisano

> Otóż pare dni temu pisałęm ze w trakcie jazdy do Zakopca padł mi

> termostat i autko było niedogrzane jak również i pasażerowie ...

> Ale juz go wymienilem i jest silnik nagrzany do odpowiedniej

> temepratury i w autku szybko cieplo sie robi ... ale wczoraj

> zauwazyłem (a raczej uslyszalem) pewnien dzwiek ktory mnie

> zaniepokoił. Otóż wczoraj po odpaleniu auta (-8 st w Łodzi)

> ktore stało bez jezdzenia oklo 3 dni zaczałem słyszeć zwłaszcza

> przy dodawaniu gazu odgłos wody tzn tak jakby ktos małym

> strumineim przlewal z jednego naczynka do drugiego Co to mogło

> być? oczywiscie otworzylem maske i nic negatywnego nie

> zauwazylem . Stan płynu chłodzącego w normie, płynu od

> wspomagania tez jak rowniez płynu hamulcowewgo i oleju. Pod

> samochodem rowniez zadnej plamy nie bylo. Jak samochod sie

> nagrzał i stalem na skrzyzowaniu i dla proby zaczalem troche go

> gazowac to juz tych odglosów nie było. Co to mogło być??? Oj

> Asterka robi wszystko zeby sie jej jednak pozbyc.

A może to sprawa błacha... w astrolotach jak masz wache blisko czerwonego pola to własnie taki dźwiek usłyszysz, pompka przelewa paliwko w zbiorniku. smile.gif

No chyba ze jesteś pewien ze dzwięk dochodzi spod maski a nie ze zbiornika paliwa.

Napisano

a moze lekka kaszka w wyniku mrozu sie zrobila w ukladzie chlodzenia i w miare grzania silnika zaczelo puszczac.nie mowie ze wsio bylo zmrozone na kosc ale moze miejscami przychlodzilo i powoli odpuszczalo.z tymi koncentratami to roznie bywa.

Napisano

Miałem to samo dwa dni temu - jednorazowa sprawa przy odpalaniu poniżej zera (-6°C). Przygazowałem 3 razy do 3000 obr. i już tego nie było. Czy to może być przelewanie się wody/płynu do zbiorniczka wyrównawczego??

Powiem jeszcze, że jak dla mnie, to było to dość słyszalne - tak jakby to przelewanie miało miejsce zaraz za pedałami, tylko nieco wyżej...

Napisano

Miałem to samo kilka dni temu słyszałem jakby ktoś przelewał wode. Po kilku dniach kiedy chciałem jechac płyn znalazł sie koło koła kierowcy. Zawartość płynu spadła ze zbiorniczka bo w chłodnicy jeszcze jest tylko nie wiem którędy wyleciało i jaki jest powód tego.

Pozdrawiam

Napisano

hmm u mnie tez czasem slychac takie przelewanie, pojawilo sie własnie po wymianie termostatu - wczesniej nie bylo, narazie sie tym nie przejmuje moze układ jest jeszcze zapowietrzony, płynu nie ubywa jak narazie. poczekamy zobaczymy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem to samo dwa dni temu - jednorazowa sprawa przy odpalaniu

> poniżej zera (-6°C). Przygazowałem 3 razy do 3000 obr. i już

> tego nie było. Czy to może być przelewanie się wody/płynu do

> zbiorniczka wyrównawczego??

> Powiem jeszcze, że jak dla mnie, to było to dość słyszalne - tak

> jakby to przelewanie miało miejsce zaraz za pedałami, tylko

> nieco wyżej...

Dokładnie mam takie same wrażenie ..... ale wydaje mi sie ze nieznacznie płynu ubywa. Choć na 100 % to jeszcze sprawdze - doleje tak zeby bylo na KALT i pojezdze ....jak go bedzie mnie ....Co to moze oznaczac w powiazaniu z tym przelewaniem sie wody????

Napisano

> ....Co to moze oznaczac w powiazaniu z tym przelewaniem sie

> wody????

no to wlasnie moze byc padajaca uszczelka. moze chodz nie musi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.